Komentara: 88
Pregleda: 7563
Foto

Još dve blokade Štrosmajerove ulice tokom dana

17.05.2023. u 13:59h > 18:45
Izvor: Subotica.com
Drugog dana protesta, nezadovoljni poljoprivrednici odlučili su se radikalniju meru - jednočasovno blokiranje Štrosmajerove u nekoliko navrata. Ulica će biti blokirana od 13 do 14 časova, kao i od 17 do 18 časova. Dok traju blokade propuštaće se vozila hitnih službi, kao i automobili u kojima se nalaze trudnice i osobe sa invaliditetom.
Još dve blokade Štrosmajerove ulice tokom dana

Subotički paori od jutros su u pojačanom sastavu. Ukupno 45 traktora parkirano je u centru grada, a očekuje se dolazak poljoprivrednika iz još nekoliko okolnih naselja.

Stiže još 5 traktora iz Male Bosne, 8 iz Čantavira, a očekujemo i traktore iz Malih Pijaca i Šupljaka. Imamo informaciju da u Žedniku ima 30 traktora i sad se sa njima dogovaramo o daljim koracima - istakao je Miroslav Matković, predsednik Udruženja poljoprivrednika iz Subotice - Ne isključujemo mogućnost proširenja blokada i, ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni, u petak ćemo krenuti put Beograda. Nažalost, poljoprivrednici moraju na ulici da skreću pažnju na probleme sa kojima se suočavaju.

Još dve blokade Štrosmajerove ulice tokom dana

Problemi su, ističe poljoprivrednik Miroslav Kiš, rezultat loše agrarne politike koja je na delu već nekoliko decenija.

- Pšenica, mleko i drugi inputi su pojeftinili pa se nameće pitanje zbog čega su cene proizvoda u prodavnicama tolike - navodi Kiš - Hrana se sve više uvozi, a domaćih poljoprivrednika je sve manje. Ne treba da se priča samo o socijalnim merama, već o razvojnim. 

Izvor: Subotica.com
Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan Protest poljoprivrednika - drugi dan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 6 dana
Komentara: 88
Pregleda: 7563

Povezana vest

Povezane teme

štrajk poljoprivrednika

protest poljoprivrednika traktorima

paori

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.