Komentara: 4
Pregleda: 5651

JKP "Dimničar" počelo sa pripremama za grejnu sezonu

13.09.2016. u 18:39h
Izvor: RTV Yueco
Radnici "Dimničara" počeli su sa preventivnim pregledanjem i čišćenjem dimnjaka pred predstojeću grejnu sezonu. Iz preduzeća apeluju na građane da omoguće prilaz odžacima i da se u slučaju nepravilnosti obrate dežurnoj službi "Dimničara". 
JKP "Dimničar" počelo sa pripremama za grejnu sezonu

Od maja prošle godine  funkcioniše sistem objedinjene naplate, od kada se na računima pored usluga Vodovoda i Čistoće nalaze i dimničarske usluge koje koštaju 135 dinara, na mesečnom nivou.

Javno komunalno preduzeće "Dimničar" ima oko 27 hiljada korisnika. Petnaest dimničara kontoliše i čisti odžake građana i to oko 25 na dan. U toku je priprema dimnjaka na kojima je priključen gasni uređaj. U slučaju da stanari nisu u kućama prilikom dolaska dimničara, naši sugrađani se mogu javiti na telefon JKP "Dimničar" i zakazati dimničara.

Biti dimničar je veoma težak i zahtevan posao. Po rečima dimničara Zorana Katone, momenat samog ulaska u tuđu kuću je problematičan našim sugrađanima. U zavisnosti od njihovog raspoloženja, zavisi i rad dimničara, a mora se znati da je veliki procenat požara u kući, nečistoća dimnjaka. Nekada je posao dimničara bio cenjen posao, jer pored toga što dimničar održava kućne dimnjake, takođe se smatralo da donose sreću.

Danas, dimničar nije samo kompetentan partner u zaštiti od požara, već i neutralni i nezavisni konsultant u području kontrole zagađenja i uštede energije. Savremena dimničarska služba nudi efikasan i ekonomičan način za sprovođenje zaštite od požara i smanjenje emisije dimnih gasova, a sve u cilju čistije životne sredine. U 21. veku pred dimničarsku delatnost se postavljaju novi izazovi i nova područja rada i zaštite. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 5651
Povezane teme

jkp dimničar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.