• Pregleda: 6550

Jesenji upis u toku na sve kurseve Otvorenog univerziteta Subotica

Jesen je godišnje doba koje se tradicionalno vezuje za početak usvajanja novih znanja.
Jesenji upis u toku na sve kurseve Otvorenog univerziteta Subotica

Otvoreni univerzitet Subotica u ovom periodu vrši upis novih polaznika na sve obrazovne oblike u okviru Centara za obrazovanje koji, promovišući koncept doživotnog učenja, nudi širok spektar obrazovnih sadržaja i oblika za korisnike iz različitih društvenih grupa.

U okviru Centra za obrazovanje u ponudi je preko 50 programa sistematizovanih u 4 programske celine:
- Škola stranih jezika
- Škola računara
- Škola zanimanja i
- Škola lepote

Škola stranih jezika u okviru svoje ponude nudi mogućnodt učenja: engleskog jezika, nemačkog jezika, mađarskog jezika, italijanskog jezika, španskog jezika, francuskog jezika, ruskog jezika i srpsko jezika (kao nematernji jezik). Otvoreni univerzitet je programe stranih jezika uskladio sa CEF (Common European Framework) standardima koje je propisao Savet Evrope i koji podrazumeva jezičku obuku na šest različitih nivoa ( od A1- početni nivo do C2 – ekspertski nivo). Otvoreni univerzitet Subotica je jedan od tri zvanična TOEFL® iBT test centra u Srbiji, koji nudi mogućnost polaganja međunarodnog TOEFL® iBT ispita.

Program Škole računara obuhvata obuku kako za početnike, tako i za one osobe koje bi volele da stečena znanja koriste u svrhu lakšeg pronalaženja posla. Pored standardne računarske obuke (Osnove računarstva, Word i Excel, PowerPoint, Access) Otvoreni univerzitet relizuje obuke za Web Dizajn, programske jezike HTML 5, C++, C#, JAVA kao i Pripremu za polaganje ECDL ispita ( svih sedam modula). Nastava se izvodi u malim grupama u savremeno opremljenim računarskim kabinetima uz obezbeđenu potrebnu literaturu.

Škola zanimanja Otvorenog univerziteta Subotica nudi bogatu ponudu za osposobljavanje polaznika iz različitih oblasti. U okviru našeg centra možete da se obučite za: daktilografa, krojača, kuvara, pekara, poslastičara, pica majstora, cvećara, somelijera, baštovana, samostalnog knjigovođu, carinika/špeditera, automehaničara, fotografa i druga atraktivna zanimanja. Osim teorijskog dela svi kursevi podrazumevaju i praktičnu obuku koja se realizuje u za to opremljenim kabinetima ili u nekoj od partnerskih firmi i preduzeća.

Škola lepote sa dugom tradicijom deluje u okviru Centra za obrazovanje i izvela je mnoge uspešne generacije. Kompletna teorijska i praktična nastava održava se u savremeno opremljenom kozmetičkom i frizerskom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban alat, materijal i literaturu za rad. U okviru škole lepote nudimo mogućnost da se obučite za: muškog ili ženskog frizera, kozmetičara (osnovni i napredni nivo), pedikira i manikira, profesionalnog masera, profesionalnog šminkera i za nadogradnju noktiju.

Od 2011. godine Otvoreni univerzitet Subotica, u skladu sa svojim ciljevima promovisanja teorije o doživotnom učenju, uključio se u program stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika. U ponudi je pet akreditovanih programa koji su uvršteni u Katalog za 2012/13. i 2013/14. Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republike Srbije. U okviru svoje ponude nudimo pet akreditovanih programa: Uloga nastavnika u edukaciji i zaštiti dece na internetu; Priprema i implementacija EU projekata; Obuka nastavnika za rad sa problematičnom decom; Obuka za radioničarski rad – interaktivne metode rada sa grupama; Obuka za radioničarski rad sa problematičnim roditeljima i porodicama.

Upis na sve kurseve vrši se u kontinuitetu tokom cele godine. Mogućnost plaćanja svih obrazovnih programa je na više mesečnih rata. Termini održavanja časova prilagođeni su i zaposlenim osobama.

Detaljnije informacije o kompletnoj ponudi Centra za obrazovanje možete da dobijete svakog radnog dana na Infopultu Otvorenog univerziteta (Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica) od 8.00 do 19.00 časova i subotom od 9.00 do 13.00 časova, putem kontakt telefona 024 554 600 ili putem e-maila: i na zvaničnoj internet prezentaciji www.openunsubotica.rs 

povezane teme

7
uvek u pravu Odgovori
Da li ima neki kurs ili škola posle koje bi se mogao negde zaposliti.U ovim gore nabrojanim ne vidim šansu.
glupav Odgovori
daktilograf. gde se oni mogu zaposliti?
N.J. Odgovori
Mogu da se pohvalim da sam završila kurs mađarskog jezika na Otvorenom univerzitetu i da mi je upravo ta diploma pomogla pri zaposlenju...treba pokušati...a znam i neke koji su završili kurs za masera i sada se honorarno bave time
lakumity103 Odgovori
Bolje bi nam bilo da otvorite školu za gradonačelnika da neko stručan dođe na to mesto.
osoba Odgovori
samo me interesuje zasto u beogradu ima bezplatni kurs stranih jezika za nezaposlena lica.... ?? a u subotici kazu vec 2,3 godine nisu ni imali... zasto ovdasnji ljudi moraju da plate isto sto beogradjani dobiju bezplatno ??? nacionalna sluzba nije isto po celoj teritoroji srbije ???
sulak Odgovori
uskoro ce biti posla za sve u srbiji koji budu ostali jer tri miliona mladih se iselilo iz srbije
lakumity103 Odgovori
@osoba
Beograd nikad nije bio kod nas a neće ni bit.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.