• Pregleda: 1099

Jedriličarstvo: Na Palićkom jezeru održano Prvenstvo Vojvodine

Proteklog vikenda na Paliću je održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u jedrenju, na kojem je učestvovalo oko četrdeset takmičara. Vreme za jedrenje je bilo idealno, čime je program održan po rasporedu i u okviru plana.
Jedriličarstvo: Na Palićkom jezeru održano Prvenstvo Vojvodine

Prema rečima organizatora, uslovi za jedrenje su bili idealni. Prvi dan su se jedriličari takmičili uz nešto slabiji vetar, kada su održane dve trke, dok je drugi dan duvao konstantan jugoistočni vetar brzine 4 m/s, što je omogućilo održavanje sve četiri planirane trke.

Na regati je učestvovalo oko 40 takmičara iz 7 klubova. Pored domaćina JK "Palić", jedrili su takmičari iz JK "Panonija" 1975 (Bela Crkva), JK "Vojvodina" (Novi Sad) i JK "Reful" (Palić) i s obzirom na to da je u pitanju otvoreno takmičenje, učestvovali su i jedriličari iz JK "Zemun", JK "Palilula" (Beograd) i AJK "Beograd".

Rezultati Otvorenog prvenstva Vojvodine:

Klasa Laser standard - Dušan Munćan (JK "Panonija 1975"), Marijana Valjarević (JK "Panonija 1975"), Robert Kovač (JK "Palić")

Klasa Laser Radial - Kristina Boja (JK "Zemun"), Ognjen Jović (JK "Panonija 1975"), Dmitrije Dobrovskij (JK "Vojvodina")

Klasa Laser 4,7 - Petra Buljovčić (JK "Reful"), Dario Bešić (JK "Palić"), Mate Salai (JK "Palić")

Klasa OPTIMIST generalno - Aleksa Sretenović, Nenad Zakić, Luka Sretenović (sva trojica iz JK "Palić")

Na Otvorenom prvenstvu Vojvodine u klasi "Laser Standard", "Laser 4,7" i "Optimist" do pobedničkih postolja su stigli samo takmičari iz Vojvodine, te su oni proglašeni i za pobednike Prvenstva Vojvodine.

U klasi "Laser Radial" na Prvenstvu Vojvodine na postolju su bili, sa zlatnom medaljom Ognjen Jović (JK "Panonija 1975"), srebro je osvojio Dmitrije Dobrovskij (JK "Vojvodina"), a bronzu Danilo Bešić (JK "Palić").

Takmičenje su organizovali Jedriličarski klub „Palić“ i Jedriličarski Savez Vojvodine, dok je finansijsku podršku pružio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Kucura Odgovori
VEOMA LEPO SAMO RECI HVALE.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.