Komentara: 3
Pregleda: 2346
Foto

Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata

04.05.2021. u 10:13h > 05.05.2021. u 10:59h
Izvor: Subotica.com
Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata
Foto: Jedriličarski klub "Palić"

Za dane vikenda  na Paliću, u organizaciji Jedriličarskog kluba „Palić“ održana je tradicionalna 75. „Prvomajska regata“, u klasi "Finn", "Laser standard", "Laser Radial", "Laser 4.7" i "Optimist". koje se boduju za Državno prvenstvo. Učestvovalo je 99 takmičara, i to 96 takmičara iz Srbije i tri takmičara iz Mađarske. Iz Srbije učešće je uzelo 12 klubova

Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata

Regata je bila veoma uspešna, a vremenski uslovi su omogućili održavanje šest trka, i to tri trke u petak po vetru 4-5 m/s i tri trke u nedelju po veoma jakom, ekstremnom vetru od 11-15 m/s.

Takmičari domaćeg tima „Palić“ su i ovu sezonu započeli veoma dobrim rezultatima, a na pobedničko postolje iz redova „Palića“ popeo se Tihomir Zaki u klasi "Finn", Luka Sretenović je zauzeo 3. mesto u klasi "Laser 4.7 - generalno" i treće mesto u klasi "Laser 4.7 – dečaci", Kristina Boja 2. mesto u klasi "Laser Radial – devojčice" i 3. mesto u klasi "Laser Radial – generalno", Danilo Bešić 3. mesto u klasi "Laser Standard", Bertalan Molnar 1. mesto u klasi "Optimist – dečaci do 12 godina" i Nenad Zakić 2. mesto u klasi "Optimist – generalno" i 2. mesto u klasi "Optimist – dečaci" i to pod vođstvom trenera Ištvana Boje i Dejana Zakića.

Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata

Dobre rezultate postigli su i ostali takmičari JK "Palić": Tamaš Arnold, Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Roland Kovač, Mate Salai, Robert Kovač, Dario Bešić, Igor Ujvari, Balint Firstner i Atila Dubičanac.

Od takmičara JK "Reful" sa Palića najbolje se pokazala Petra Buljovčić koja je odlično jedrila i osvojila 1. mesto u klasi "Laser 4.7 - devojke".

Naredne regate, koje će se održati na Paliću su SEEOOC 2021 (Otvoreni kup jugoistočne Evrope za klasu "Optimist") u periodu od 7. do 9. maja i Otvoreno prvenstvo Vojvodine, za vikend 15. i 16. maja.

Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata

Izvor: Subotica.com
75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata 75. Prvomajska jedriličarska regata
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2346
Povezane teme

jedriličarski klub palić

jedriličarska regata

prvomajska jedriličarska regata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.