Komentara: 3
Pregleda: 1058
Foto

Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata

04.05.2021. u 08:13h > 05.05.2021. u 08:59h
Izvor: Subotica.com
Jedrenje: Održana 75. Prvomajska regata
Foto: Jedriličarski klub "Palić"

Za dane vikenda  na Paliću, u organizaciji Jedriličarskog kluba „Palić“ održana je tradicionalna 75. „Prvomajska regata“, u klasi "Finn", "Laser standard", "Laser Radial", "Laser 4.7" i "Optimist". koje se boduju za Državno prvenstvo. Učestvovalo je 99 takmičara, i to 96 takmičara iz Srbije i tri takmičara iz Mađarske. Iz Srbije učešće je uzelo 12 klubova

Regata je bila veoma uspešna, a vremenski uslovi su omogućili održavanje šest trka, i to tri trke u petak po vetru 4-5 m/s i tri trke u nedelju po veoma jakom, ekstremnom vetru od 11-15 m/s.

Takmičari domaćeg tima „Palić“ su i ovu sezonu započeli veoma dobrim rezultatima, a na pobedničko postolje iz redova „Palića“ popeo se Tihomir Zaki u klasi "Finn", Luka Sretenović je zauzeo 3. mesto u klasi "Laser 4.7 - generalno" i treće mesto u klasi "Laser 4.7 – dečaci", Kristina Boja 2. mesto u klasi "Laser Radial – devojčice" i 3. mesto u klasi "Laser Radial – generalno", Danilo Bešić 3. mesto u klasi "Laser Standard", Bertalan Molnar 1. mesto u klasi "Optimist – dečaci do 12 godina" i Nenad Zakić 2. mesto u klasi "Optimist – generalno" i 2. mesto u klasi "Optimist – dečaci" i to pod vođstvom trenera Ištvana Boje i Dejana Zakića.

Dobre rezultate postigli su i ostali takmičari JK "Palić": Tamaš Arnold, Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Roland Kovač, Mate Salai, Robert Kovač, Dario Bešić, Igor Ujvari, Balint Firstner i Atila Dubičanac.

Od takmičara JK "Reful" sa Palića najbolje se pokazala Petra Buljovčić koja je odlično jedrila i osvojila 1. mesto u klasi "Laser 4.7 - devojke".

Naredne regate, koje će se održati na Paliću su SEEOOC 2021 (Otvoreni kup jugoistočne Evrope za klasu "Optimist") u periodu od 7. do 9. maja i Otvoreno prvenstvo Vojvodine, za vikend 15. i 16. maja.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 nedelje i 2 časova
Komentara: 3
Pregleda: 1058
Povezane teme
jedriličarski klub palić jedriličarska regata prvomajska jedriličarska regata
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.