Komentara: 5
Pregleda: 9061

Jednokratna pomoć od 4000 dinara

20.09.2012. u 17:38h
Izvor: RTV Yueco
Juče je otpočela isplata jednokratke pomoći penzionerima od 4 hiljade dinara, čija primanja ne prelaze iznos od 15 hiljada dinara.
Jednokratna pomoć od 4000 dinara

U Subotici je to pravo ostavilo 6198 penzionera, koji su podeljeni po kategorijama: zaposleni, poljoprivrednici, lica koja se bave samostalnom delatnošću i vojna lica. Jedini korisnici koji su ostvarili prava, a još uvek nisu dobili jednokratnu pomoć, su ona lica koja su prava ostvarili primenom Međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju.

Da li je 4000 dinara malo, ili dovoljno, relativna je činjenica, a sve zavisi od potrošačke navike građana. S obzirom na to da su ovu jednokratnu pomoć dobijali penzioneri, čija kupovna moć ionako nije velika, za većinu njih ovo je velika pomoć

Pravo na jednokratnu pomoć imaju penzioneri koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da se nalaze u isplati za prvi deo avgusta u 2012. godini u kategoriji zaposleni i poljoprivrednici, kao i u kategoriji samostalne delatnosti i vojni penzioneri, kao i da mesečni iznos penzije ne prelazi iznos od 15 hiljada dinara. Jedino penzioneri koji koju su prava ostvarili primenom Međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju, još uvek nisu dobili naknadu.

U Subotici je pravo za jednokratnu pomoć ostvarilo 6198 penzionera, a isplata će se vršiti kvartalno u iznosu od 4 hiljade dinara u septembru i decembru, kao i u martu i junu 2013. godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 9061

Povezana vest

Povezane teme

isplata pomoći penzionerima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.