Komentara: 0
Pregleda: 2343

Jazziré 2013: Završno veče festivala uz Svetlanu Maraš i Eyot

30.11.2013. u 10:55h
Izvor: Subotica.com
Večeras je poslednje veče Festivala savremenog džeza i eksperimentalne muzike "JAZZIRÉ 2013" u kojem će nastupiti Svetlana Maraš, kompozitorka i umetnica iz Beograda, a zatim i niški kvartet Eyot. Završno veče održava se u "Skladištu" (Rajhl Ferenca 10, prvi sprat) sa početkom od 20 časova, a ulaz je besplatan.
Jazziré 2013: Završno veče festivala uz Svetlanu Maraš i Eyot

SVETLANA MARAŠ (Beograd) - elektornika

Svetlana Maraš je kompozitorka i umetnica koja se bavi zvučnim instalacijama. Studirala je kompoziciju na Akademiji umetnosti u Beogradu, doškolavala se širom sveta i sarađivala sa eminentnim umetnicima iz mnogih oblasti koje se vezuju za savremeni elektronski zvuk, a magistrirala je u Helsinkiju na departmanu za Nove medije.

Godinama unazad aktivna je na polju eksperimentalne muzike. Njen rad obuhvata više polja nove muzike i sound arta i kreće se od performansa i interaktivnih instalacija, do teorijskih radova iz ovih oblasti. Pored izvođačke prakse koja se bazira na kompoziciji i manipulaciji kompleksnim elektronskim soundscape-ovima uz pomoć kompjuterske tehnologije i algoratimskih rešenja, Svetlana se još bavi istraživanjem mogućih načina muzičkog izražavanja kroz tekst, objekte, digitalnu tehnologiju.  Više informacija na www.svetlanamaras.com.

Jazziré 2013: Završno veče festivala uz Svetlanu Maraš i Eyot


EYOT (Niš)
Dejan Ilijić – klavir, Slađan Milenović - gitara, Marko Stojiljković - bas, Miloš Vojvodić - bubnjevi

Niški kvartet Eyot koji predvodi pijanista i kompozitor Dejan Ilijić, kako danas stoje stvari, izgleda da korača daleko ispred svojih kolega na savremenoj srpskoj džez sceni. Ako ništa drugo, oba albuma objavili su za inostrane izdavače u SAD i Nemačkoj, imali su video dana na vodećem svetskom džez portalu allaboutjazz.com, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, a nastupali su već širom Evrope i Azije. Kroz svoju muziku ovi mladi momci iskazuju odavno potrebnu svežinu i odvažnost na našoj muzičkoj sceni, u kompozicije su utkali sofisticiranost klasičnog klavira, elemente istočnoevropskog folklora, ali i blago dodali glatke obrise elektonske fuzije.

Jazziré 2013: Završno veče festivala uz Svetlanu Maraš i Eyot

Momci iz Eyota su ovih dana boravili u Bristolu, gde su snimiti treći album u produkciji Džima Bara (Portishead, Get the Blessing). Više informacija: www.eyotmusic.net.

Ulaz na završno festivalsko veče je besplatan!

Pokrovitelji festivala su Grad Subotica i Fondacija Danilo Kiš.
Medijski partneri: Radio Subotica, RTV Panon i portal Subotica.com.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2343
Povezane teme

jazzire

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.