Komentara: 0
Pregleda: 2164

Jazziré 2013: Večeras "Zvuk ptica" i "Gibson - Trilla duo"

29.11.2013. u 12:29h
Izvor: Subotica.com
Večeras je pretposlednje veče Festivala savremenog džeza i eksperimentalne muzike "JAZZIRÉ 2013" u kojem će nastupiti subotički bend "Zvuk ptica" i brazilski duo "Bigson, trilla duo". Prvi koncert počinje u 20 časova, a odmah nakon njega i drugi. Koncerti se održavaju u pozorištu Kostolanji Deže, a karte možete da kupite na ulazu, ali i da ih rezervišete preko Interneta.
Jazziré 2013: Večeras "Zvuk ptica" i "Gibson - Trilla duo"

ZVUK PTICA (projekat u izradi) : Jasna Jovićević – saksofoni, elektronika, Bojan Bojić – elektronika, Armand Mesaroš – bas

ZVUK PTICA je projekat tri organizacije civilnog društva pod dirigentskom palicom Udruženja “Artrust” Jasne Jovićević, a koji sprovodi javnu kampanju za zaštitu ptica Jezera palić i Ludaš. Muzički deo ovog projekta je već i ranije imao svoju prezentaciju na drugim festivalima, ali je sada na pragu konačnog uobličavanja i priprema za studijsko snimanje.

Ovaj put na koncertu nastupaju subotički umetnici koji će istraživati na relacijama eksperimentalne i improvizovane muzike, naravno pod snažnim uticajem već odavno nam poznatog džez izraza koji neguje Jasna Jovićević.

Jazziré 2013: Večeras "Zvuk ptica" i "Gibson - Trilla duo"

Kroz ovaj koncert, ali i koncert Svetlane Maraš koji će se održati dan kasnije u Skladištu, dajemo svesrdnu podršku jednoj drugoj Jasninoj kampanji koja ističe značaj i uticaj žena u džezu. 

GIBSON – TRILLA DUO (Brazil - Portugalija) : Yedo Gibson – saksofoni, Vasco Trilla - bubnjevi

GIBSON – TRILLA DUO
(Brazil - Portugal)

Brazilac koji živi u Amsterdamu i Portugalac sa stalnim prebivalištem u Barseloni. Bogato muzičko (ponajviše jazz) iskustvo i rad na različitim projektima je za njima, koji u ovoj kombinaciji muzičara rezulturaju vrlo svežim i dinamičnim pristupom džezu. Možemo da očekujemo neočekivano: od nežnog, suptilnog i minimalističkog do muzički snažnog i ekspresivnog muzičkog izraza, verovatno i totalnu improvizaciju. Prava prilika da se upoznamo sa muzičarima koji nam stižu iz zemalja i delova sveta koji retko dolaze u naše krajeve, i donose muzičko osveženje u odnosu na ono što inače imamo prilike da čujemo i vidimo na našim pozornicama.

Ulaz će se naplaćivati 200 dinara po koncertnoj večeri (100 dinara za posetioce do 26 godina starosti i penzionere, besplatno za osobe sa posebnim potrebama i akreditovane novinare). Rezervacije mogu da se realizuju putem mejla (jazzire@gmail.com) ili poruke na FB stranici.

Pokrovitelji festivala su Grad Subotica i Fondacija Danilo Kiš.
Medijski partneri: Radio Subotica, RTV Panon i portal Subotica.com.

Fotografije sa dešavanja možete da pogledate na zvaničnoj FB stranici Festivala.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2164
Povezane teme

jazzire

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.