Komentara: 1
Pregleda: 3924

Javni skup članova udruženja UOSYU

11.07.2013. u 13:41h
Udruženje UOSYU nastavlja svoje aktivnosti na teritoriji Vojvodine. Nakon sastanka u Novom Sadu, održan je javni skup ratnih veterana u Subotici, u zgradi Nove Opštine. Bilo je prisutno preko 200 ratnih veterana. Sastanku su prisustvovali Neđo Antonić, predsednik Skupštine Saveza RV Srbije, Slavko Dobrić, predstavnik Srpskih Ratnih Veterana i Željko Vukelić, predsednik Udruženja UOSYU i sekretar Saveza RV Srbije.
Javni skup članova udruženja UOSYU

Prva tačka dnevnog reda je bilo obaveštavanje članova o subvencionisanom plaćanju komunalnih usluga ratnim veteranima. Nakon što smo uputili zahtev za subvencionisano plaćanje komunalija Gradskim vlastima u Novom Sadu, isti takav zahtev je upućen i vlastima u Subotici.

Sastanku je trebalo da prisustvuje i neko od predstavnika Grada Subotice, da obavesti naše članove o pregovorima po tom pitanju, međutim, zbog „neodložnih obaveza“ niko nije mogao da nam se obrati. Željko Vukelić je izložio rezultate pregovora u vezi ovog pitanja sa g. Ljubenom Hristovim, pomoćnikom Gradonačelnika Subotice i uverio prisutne da će se ovi kontakti nastaviti do ostvarenja njihovih zahteva.

Advokat Srđan Aleksić i Mile Milošević, predsednik SRVS su preko video bima izneli svoja mišljenja o sporu ratnih veterana protiv Države Srbije, koji se vodi pred sudom u Strazburu. Izrazili su svoj optimizam i uverenost da će se prvostepena presuda potvrditi i da će se spor okončati u korist ratnih veterana, a konačna, pravosnažna presuda se očekuje tokom avgusta 2013. godine.

O predlogu novog Zakona o ratnim veteranima je izvestio Neđo Antonić, predsednik Skupštine Saveza RV Srbije. Izložio je dosadašnje aktivnosti SRVS i ostalih udruženja, članica Saveza, u vezi napora koje Savez ulaže kako bi se trajno rešilo pitanje i problemi veterana u zemlji, kroz predloženi Zakon o ratnim veteranima i članovima njihovih porodica.
Željko Vukelić, predsednik Udruženja UOSYU i sekretar Saveza RV Srbije je obavestio članove o organizovanom odlasku autobusom u Hrvatsku –Žirovac i pozvao ih je 10.08.2013. g. na obeležavanje mesta stradanja srpskog naroda u izbegličkoj koloni za vreme akcije Oluja 1995.g.
Veterani su izrazili svoje ogorčenje u vezi njihovog statusa u društvu, u vezi zdravstvene zaštite i raznih nerešenih pitanja vezanih za njihovu populaciju.
Željko Vukelić je pozvao članove da se aktiviraju i angažuju u svojoj sredini, gde oni sami bolje poznaju situaciju, i gde bi uz koordinaciju iz Novog Sada i Beograda više mogli da učine za populaciju ratnih veterana u Subotici.
Takođe je upoznao članove Udruženja da se priprema masovni protest ratnih veterana Srbije 28.09.2013.g. u Beogradu ukoliko Državni organi ne upute adekvatan odgovor na predlog Zakona o ratnim veteranima i članovima njihovih porodica koji je podnešen Narodnoj Skupštini 26.12.2012.g. sa 4014 potpisa građana Srbije.

Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU Javni skup članova udruženja UOSYU
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3924
Povezane teme

ratni veterani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.