Komentara: 1
Pregleda: 2248

Javni radovi u Subotici

05.04.2012. u 17:40h
Izvor: RTV Yueco
Javni radovi u Subotici

Četrnaest poslodavaca iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša je u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, preuzelo ugovore o sprovođenju Javnih radova, kojima će 86 nezaposlenih lica, barem privremeno rešiti pitanje posla. Otkako se ova mera zapošljavanje primenjuje u našem gradu su odobrena 73 projekta ukupne vrednosti preko 110 miliona dinara, a 750 naših sugrađana je dobilo posao.

Javni radovi predstavljaju jednu od mera aktivne politike zapošljavanja koja se na području Subotice realizuje od 2006. godine. Edukativni centar Roma je ustanova čiji je projekat odobren, te će naredna 3 meseca posao imati 4 naša sugrađanina Romske nacionalnosti, koji će raditi na poslovima očuvanja životne sredine u mesnim zajednicama Čantavir, koja ima dva Romska naselja gde će Romi biti uključeni u uređenje ovih naselja i na uređenju lokalnog groblja, dok će u mesnoj zajednici Peščara raditi na uklanjanju ambrozije.

U ovoj godini je odobreno 14 projekata na teritoriji Severno-Bačkog okruga, ukupne vrednosti jedanaest miliona tristotine pedeset i pet hiljada dinara, kroz koje će biti zaposleno 86 lica, od toga na teritoriji Subotice će kroz 7 projekata biti zaposleno 56 lica, u Bačkoj Topoli kroz 3 projekta posao će dobiti 8 lica i u Malom Iđošu će kroz 4 projekta posao dobiti 22 lica.

Ovih dana se očekuje da se zna koji su projekti javnih radova za osobe sa invaliditetom odobreni, a pre neki dan je okončan javni poziv za javne radove koje je po prvi put organizovala lokalna samouprava u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljvanje i rodnu ravnopravnost i Nacionalne službe za zapošljavanje. Procena je da će se kroz ova tri javna poziva za javne radove prevazići prošlogodišnji broj od 215 zaposlenih lica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 1
Pregleda: 2248
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

javni radovi u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.