Komentara: 3
Pregleda: 3511

Javne nabavke i za skuplje ekskurzije

15.10.2013. u 16:22h
Izvor: RTV Yueco
Za ekskurzije školaraca koje su skuplje od 400 hiljada dinara, škole će morati da raspisuju javnu nabavku što će dodatno otežati njihovu realizaciju, rečeno je na aktivu direktora osnovnih i srednjih škola. Iako postoji inicijativa i razni predlozi da se taj Zakon o javnim nabavkama izuzme kada su u pitanju škole, sve dok se on zakon postoji, mora se poštovati, rečeno je od strane Gradskog veća.
Javne nabavke i za skuplje ekskurzije

Škole su tokom leta dobile uputstvo od Ministarstva finansija i Ministarstva prosvete kako da urede sve što je potrebno za izvođenje ekskurzija. Ono što se bitno razlikuje od prethodnih godina jeste obaveza javnih nabavki, koja po rečima direktora Osnovne škole “Ivan Milutinović”, Ivice Stipića stvara određene poteškoće, počev od formiranja komisija do finansija.

Po rečima članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje Etele Jerinikć, broj ekskurzija ne mora biti smanjen, jer je moguće organizovati i ekskurzije po Srbiji, koje su jeftinije od 400 hiljada dinara, i za koje ne treba raspisivati javnu nabavku. One takođe mogu biti pedagoško i edukativno opravdane.

O destinacijama gde će učenici putovati odlučuje sama škola, dok je Savet roditelja taj koji daje predloge i sugeriše. Savet nema pravo po Zakonu da donosi odluku, ali njihove predloge direktori uglavnom usvajaju. Na aktivu direktora bilo je još tema o kojima se raspravljalo, a uglavnom su se ticale uštede finansijskih sredstava na svim poljima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3511
Povezane teme

ekskurzija

etela jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.