Komentara: 19
Pregleda: 2805

Jasna Vojnić ponovo izabrana za predsednicu Hrvatskog nacionalnog veća

17.12.2022. u 13:15h
Izvor: Subotica.com
Na konstutivnoj sednici petog saziva Hrvatskog nacionalnog veća Jasna Vojnić jednoglasno je izabrana za predsednicu.
Jasna Vojnić ponovo izabrana za predsednicu Hrvatskog nacionalnog veća
Foto: Hrvatsko nacionalno veće

Jasna Vojnić, koja će i u petom sazivu predsedavati Hrvatskim nacionalnim većem, poručila je da će kadrovsko osnaživanje biti u fokusu rada novog saziva.

U protekle četiri godine radili smo na institucionalnom osnaživanju, a sada imamo sve preduslove i počinjemo sa kadrovskim osnaživanjem i jačanjem zajednice - istakla je Vojnić - U petom sazivu očekuje nas i rad na osnaživanju saradnje sa R. Srbijom.  U prethodnom periodu radili smo mnogo na osnaživanju saradnje sa R. Hrvatskom, a sada to isto moramo učiniti i sa R. Srbijom.

Jasna Vojnić ponovo izabrana za predsednicu Hrvatskog nacionalnog većaDržavni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, prof. dr Rejhan Kurtović istakao je juče da Hrvati u Srbiji imaju visok nivo svesti o značaju nacionalne organizovanosti.

Drago mi je da po prvi put imamo ministra za ljudska i manjinska prava koji pripada hrvatskoj nacionalnoj zajednici i smatram da je to veliki iskorak Srbije u smislu zaštite i afirmacije prava pripadnika nacionalnih manjina - naveo je Kurtović.

Jasna Vojnić ponovo izabrana za predsednicu Hrvatskog nacionalnog većaNacionalni savet Hrvata čini 29 članova čiji mandati su verifikovani ranije na Izbornoj skupštini u Beogradu. Svi članovi su sa jedinstvene liste koju je predvodio DSHV, a oni su: Jasna Vojnić (nosilac liste „HRvati i dalje ZAjedno“), Nevena Baštovanović, Nataša Stipančević, Tanja Dulić, Margareta Uršal, Karolina Bašić, Ninoslav Radak, Vojislav Temunović, Lazar Cvijin, Marinko Katić, Denis Lipozenčić i Miroslav Kujundžić (Subotica); Mira Tumbas, Ljubica Vuković Dulić i Slavko Benčik (Tavankut); Matilda Pelhe (Mala Bosna), Josip Bako (Đurđin), Martina Kopunović (Žednik), Snežana Periškić i Željko Šeremešić (Monoštor), Tomica Vuković (Sombor), Mata Zec (Sonta), Mladen Šimić (Vajska), Vera Hornjak (Petrovaradin), Dario Španović (Srijemska Mitrovica), Hristina Štimac (Ruma), Darko Menđan (Sot), Snežana Pupić (Batrovci) i Nikola Pavlić (Starčevo).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 4 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 2805
Povezane teme

hrvatsko nacionalno veće

jasna vojnić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.