• Pregleda: 37728

Jako nevreme na Paliću čupalo drveće i prevrtalo plovila

Sinoć u vremenskom periodu od 18,30 do 19,30 časova naselje Palić je zadesilo snažno nevreme praćeno grmljavinom, jakom kišom i snažnim vetrom koji je na nekim mestima izvaljivao drveće iz zemlje, dok je na jezeru prevrtao plovila.
Jako nevreme na Paliću čupalo drveće i prevrtalo plovila

Usled jakog vetra na nekim objektima na Paliću popadali su crepovi, oborene su ograde, razbacane kante, a na nekoliko lokacija je nestajalo struje. Snažan vetar pratila je i jaka kiša koja je u nekim momentima blago poplavila neke ulice u širem centru Palića.

Članovi Jedriličarskog kluba "Palić" koji su se u to momentu zatekli uz obalu jezera pokušavali su na razne načine da spašavaju brodove, čamce i druga plovila koja su bili usidreni u lokalnoj marini, ali i daske za jedrenje koje su bile postavljene na obali.

- "Jak vetar je pomerao brodove koji su na obali parkirani, sedeli smo na njima da ih vetar ne bi podigao i razbio, surf daske su letele po šetalištu, manje brodove je vetar podigao i bacio u vodu." - izjavio je za naš sajt jedan od članova kluba.

Pod snažnim udarima vetra jedno stablo ispred ugostiteljskog objekta jedriličarskog kluba je isčupano iz korena i isto je palo u baštu, na stolove koji su na svu sreću u tom momentu bili bez gostiju.

Jedan od manjih čamaca usidreni pored Ženskog štranda vetar je oduvao stotinjak metara dalje, što može da se vidi na snimku sa naše kamere uz jezero.

Javljali su nam se i neki posetioci Zoološkog vrta koji su se u vreme nevremena zatekli u ovom objektu, te su kako kako kažu čekali 45 minuta da se oluja smiri. Dok je vetar nanosio kišu sa svih strana, stvarajući sve veće bare, nekoliko porodica zbilo se ispod nadstrešnice i čekalo da se vremenske prilike poboljšaju, javlja jedan od posetilaca Zoo vrta koji je u to vreme bio ispod nadstrešnice.

U isto vreme osim grmljavine i na momente pojačane kiše i vetra u Subotici nije bilo većih neprilika i nisu zabeležene veće štete na objektima i pokretnoj imovini. Posetioci sajta iz nekoliko delova grada u par navrata javljali su nam je u tom periodu kratkotrajno nestajalo struje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
Nadrkani pingvin Odgovori
Bitno da je prošlo i da niko nije povređen.
miki Odgovori
strasno.
cule Odgovori
Nema problema tu je DUNAV OSIGURANJE da plati odstetu nevremena
HAHAHA
Burazer mi je imao saobracajnu nezgodu sa autom i devojka koja je naletela na njega je rekla da je kriva i Dunav osiguranje mu nikad nije isplatilo a ici na sud protiv bande advokata previse troskova tako da maca pojela misa
hahaha
Gosn G aka Mister G Odgovori
Cule
Mene je lik odvalio na semaforu, otisli u osuguravajucu kucu, ispunili ona evropski obrazac, slikali. Posle otisao u Alfu i sve bilo gotovo za par dana. Meni pare nisu isplatili nego prebacili onome ko je sredjivao auto
sand Odgovori
Užas
baco Odgovori
Ama nemoguce, nije istina da ovo desilo na Palicu... ne moze bit istina zato sto RTS, a ni RTV nisu nista objavili o ovom... ipak su oni javni servisi i zato su placeni preko pretplate od nasih paraaaaaa....
koto tamo peva Odgovori
Zaista na TV u niko nije objavio da je jako nevreme napravilo haos na Palicu. Puno kuca je plivalo u vodi, narod je kofama izbacivao vodu sa svih strana.Na obali kao sto vidimo ista slika.. Interesantno kako je to neko zaobisao...Veoma interesantno.. Necu da placam vise pretplatu. ako uvedu. nema.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.