Komentara: 7
Pregleda: 37882

Jako nevreme na Paliću čupalo drveće i prevrtalo plovila

03.08.2015. u 08:02h
Izvor: Subotica.com
Sinoć u vremenskom periodu od 18,30 do 19,30 časova naselje Palić je zadesilo snažno nevreme praćeno grmljavinom, jakom kišom i snažnim vetrom koji je na nekim mestima izvaljivao drveće iz zemlje, dok je na jezeru prevrtao plovila.
Jako nevreme na Paliću čupalo drveće i prevrtalo plovila

Usled jakog vetra na nekim objektima na Paliću popadali su crepovi, oborene su ograde, razbacane kante, a na nekoliko lokacija je nestajalo struje. Snažan vetar pratila je i jaka kiša koja je u nekim momentima blago poplavila neke ulice u širem centru Palića.

Članovi Jedriličarskog kluba "Palić" koji su se u to momentu zatekli uz obalu jezera pokušavali su na razne načine da spašavaju brodove, čamce i druga plovila koja su bili usidreni u lokalnoj marini, ali i daske za jedrenje koje su bile postavljene na obali.

- "Jak vetar je pomerao brodove koji su na obali parkirani, sedeli smo na njima da ih vetar ne bi podigao i razbio, surf daske su letele po šetalištu, manje brodove je vetar podigao i bacio u vodu." - izjavio je za naš sajt jedan od članova kluba.

Pod snažnim udarima vetra jedno stablo ispred ugostiteljskog objekta jedriličarskog kluba je isčupano iz korena i isto je palo u baštu, na stolove koji su na svu sreću u tom momentu bili bez gostiju.

Jedan od manjih čamaca usidreni pored Ženskog štranda vetar je oduvao stotinjak metara dalje, što može da se vidi na snimku sa naše kamere uz jezero.

Javljali su nam se i neki posetioci Zoološkog vrta koji su se u vreme nevremena zatekli u ovom objektu, te su kako kako kažu čekali 45 minuta da se oluja smiri. Dok je vetar nanosio kišu sa svih strana, stvarajući sve veće bare, nekoliko porodica zbilo se ispod nadstrešnice i čekalo da se vremenske prilike poboljšaju, javlja jedan od posetilaca Zoo vrta koji je u to vreme bio ispod nadstrešnice.

U isto vreme osim grmljavine i na momente pojačane kiše i vetra u Subotici nije bilo većih neprilika i nisu zabeležene veće štete na objektima i pokretnoj imovini. Posetioci sajta iz nekoliko delova grada u par navrata javljali su nam je u tom periodu kratkotrajno nestajalo struje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 7
Pregleda: 37882
Povezane teme
nevreme
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.