Komentara: 8
Pregleda: 2959

Izveštaji o korupciji uglavnom imaju političku konotaciju

19.06.2014. u 03:02h
Izvor: RTV Yueco
Termin „korupcija“ se često pominje u medijima, ali on uglavnom ima političku konotaciju, navodi se u Godišnjem izveštaju republičkog zaštitnika građana. Izveštaji se podnose selektivno i uglavnom se kao počinioci koruptivnih radnji vide pripadnici prethodne vlasti, rečeno je na javnom predstavljanju Izveštaja za 2013. godinu.
Izveštaji o korupciji uglavnom imaju političku konotaciju

Naša sugrađanka, Vesna Suvorova smatra da izveštavanje medija o korupciji ima brojne nedostatke. Mediji, kakao kaže Vesna, nekada iznose informacije koje se posle pokažu kao neistinite, a i kada zaista postoji slučaj korupcije u javnost često ne dospe njegov epilog.

Zaštitnik građana Subotice kaže da se u Godišnjem izveštaju navodi da su tekstovi o korupciji povezani sa merama kojima vlast nastoji da spreči korupciju. Manjkavost izveštavanja ogleda se i u pozivanju na sumnjive izvore.

Zakon o zaštiti uzbunjivača

Pronalaženju rešenja mogao bi da doprinese Savet za štampu, stručni organ koji bi trebalo da selektuje sadržaj. Takođe, novi Zakon o zaštiti uzbunjivača vidi se kao veoma značajan mehanizam u borbi protiv korupcije. Ovim zakonom štite se osobe koje razotkrivaju nezakonite radnje u javnom ili privatnom sektoru. Usvajanjem ovog zakona naša zemlja bi se svrstavla među prve zemlje u regionu, koje su zakonski zaštitile uzbunjivače.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2959
Povezane teme

korupcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.