Komentara: 0
Pregleda: 2580

Izveštaj o stanju životne sredine za 2011.godinu

02.03.2012. u 18:13h
Izvor: RTV Yueco
Izveštaj o stanju životne sredine za 2011.godinu

U Arhus centru u Subotici je predstavljena publikacija “Kvalitet životne sredine grada Subotice za 2011.godinu”. Izveštaj sadrži podatke o kvalitetu životne sredine prikazane kroz rezultate merenja parametara buke, vode, vazduha i zemljišta. Jedan od najvećih ekoloških problema prošle godine bio je upravljanje otpadom i koncentraciji polena u vazduhu. Publikacija sadrži prikaz stanja na osnovu izveštaja Zavoda za javno zdravlje i lokalne samouprave, bez detaljnijeg opisa ekoloških problema.

Regionalni Arhus centar je u Subotici otvoren 4.marta prošle godine. Povodom rođendana predstavili su Izveštaj stanja životne sredine za 2011.godinu. Predstavnici lokalne samouprave su istakli da je ovo jedini izveštaj ovakve vrste i da do sada građani nisu imali priliku da na jednom mestu dobiju sve informacije.

Pored nevladinog sektora skupu su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i načelnica Južno-bačkog okruga koja je iznela svoja iskustva u radu tek formiranog Arhus centra u Novom Sadu. Svi su se složili da su građani neiformisani, isključeni iz procena donošenja odluka i da nemaju dovoljno znanja i iskustva u ostvarivanju svojih prava.

Arhus centra u Subotici radi svaki radni dan od 10 do 16 časova i građani mogu da dođu da se informišu o svojim pravima ili prijave problem. U izveštaju Arhus centra za prošle godine je navedeno da su mnogi građani za njih saznali zahvaljujući Yueko televiziji. U narednom periodu više pažnje će se posveti obrazovanju građana kako da se informišu o kvalitetu životne sredine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2580
Povezane teme

arhus centar

kvalitet životne sredine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.