Komentara: 1
Pregleda: 3835

Izuzetan nastup mladih atletičara Spartaka na krosu RTS-a u Požarevcu

25.10.2016. u 11:51h
Izvor: Subotica.com
Izuzetan nastup mladih atletičara Spartaka na krosu RTS-a u Požarevcu

Uprkos takvim teškim vremenskim prilikama četvoročlani tim atletičara Spartaka kojeg su činili Luna Vodana Jović (1998), Dario Bašić Palković (2003), Maksim Puškar (2004) i Rokvić Marko (2006) osvojio je tri medalje.

Kros RTS u Požarevcu je ove godine ugostio elitu srpskog trčanja na srednje i duge pruge u svim konkurencijama i čuti ime AK "Spartak"  tri puta na postolju je zapravo izuzetan uspeh.

U trci šestih razreda na 800m Maksim Puškar (2004) je trčao protiv svih najbržih atletičara koji su osvajali medalje i na državnom prvenstvu na 800m i vodio je divovsku borbu po neravnoj, blatnjavoj, travnatoj podlozi do samog kraja. U samom finišu Maxi je pokušao još jednom da obiđe protivnika iz Šapca ali mu nije uspelo i osvojio je srebrnu medalju. Ova medalja ima zlatan sjaj kada se uzme u obzir da je maxi pobedio trkače koji su ga pobedili na državnom prvenstvu koje je održano pre nekih mesec dana u Beogradu.

Izuzetan nastup mladih atletičara Spartaka na krosu RTS-a u Požarevcu

- "Ova trka mi je pokazala da mogu da dobijem i najjače protivnike i nadam se da ću tokom sledeće godine osvojiti državno prvenstvo i na stazi i u krosu i već smo krenuli da se spremamo za to!" - izjavio je Maksim.

U trci sedmih razreda na 1000m Dario Bašić Palković (2004) je zauzeo drugo mesto izgubivši posle nesportskog gesta protivnika za par stotinki. U ovo trci je zapravo viđena najteža bitka na čitavom prvenstvu, naime svi protivnici sa državnog prvenstva su se ponovo našli na istoj stazi svi orni da pobede. Spartakov sprinter i srednjeprugaš i ove godine najuspešniji muški takmičar kluba je poveo trku u izuzetno jakom tempu i lagano bez većeg napora vodio do oko 400m do cilja. Tada je napravio manju taktičku grešku i umesto da je nastavio da ubrzava tempo on se oslonio na svoju brzinu i pustio tempo i dopustio da ga protivnik iz Čačka lakše dostigne na oko 300m do cilja. U tom trenutku Dario je krenuo ponovo da ubrzava ali ga je protivnik nesportski povukao rukom sa leđa i izbacio iz ritma i u poslednjih 10 metara uspeo da ga obiđe za nekoliko stotinki. Na žalost ovaj nesportski gest nije bio sankcionisan ali predstavnik i trener  AK Spartak se nije žalio na ovaj prekršaj u dobroj veri da će se drugi put ovakva situacija izbeći.

Izuzetan nastup mladih atletičara Spartaka na krosu RTS-a u Požarevcu

- "Žao mi je što sam izgubio na ovakav način ali u ovoj trci su bili svi sa državnog prvenstva i ponovo sam dokazao da sam među najbržima u Srbiji na srednjim prugama." - rekao je Dario posle trke.

U konkurenciji 3. i 4. razreda srednje škole Luna Vodana Jović je zauzela treće mesto u vremenu 2.52 na 1000m sa novim ličnim rekordom.

- "Bila sam povređena skoro dva meseca i tek se nekoliko sedmica pripremam za sledeću sezonu, i iako sam sprinter radim na srednjim prugama i htela sam da vidim gde se nalazim i da utvrdimo kako napredujemo sa našim programom izdržljivosti u okviru priprema za sledeću sezonu." - zaključila je Spartakova juniorka i dodala - "Ovo mi je prva trka duža od 400m u poslednjih pet godina i uprkos prisustvu gotovo svih najjačih juniorki na srednje-duge pruge uspela sam sa lakoćom da ispratim do zadnjih 300m kada sam malo posustala ali vidim da odlično napredujemo!".

Izuzetan nastup mladih atletičara Spartaka na krosu RTS-a u Požarevcu

U AK "Spartak" veruju da će Luna uspešno da prevaziđe barijeru trčanja na srednje pruge i da će tokom sledeće sezone moći odlično da se nosi sa novim atletskim izazovima u Srbiji i Evropi .

Na kraju ali ne i najmanje važno, Marko Rokvić je u disciplini 600m zauzeo odlično 8. mesto i iako se nije najbolje snašao u gužvi na 300m do cilja ipak nije potpuno popustio i predao se nego je do cilja trčao protiv drugih srednjeprugaša iz cele Srbije pokazavši da ima potencijal i na ovim težim stazama.

Po rečima Zvezdana Klamara, trenera ovih mladih atletičara, uprkos preteškim vremenskim uslovima mladi trkači Spartaka su kad je najteže pokazali veliku borbenost, srčanost, veru u uspeh i uživali u borbama sa najjačim trkačima u Srbiji.

- "Videli su mnogo, napravili greške, nadam se i naučili lekcije i spremno i orno nastavljaju sa pripremama za najveće trkačke izazove." - tvrdi Kalmar

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3835
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

luna vodana jović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.