• Pregleda: 3182

Iznajmljivanje bicikla sve popularnije

Više od dve nedelje u Subotici radi servis „Su Bike“, služba iznajmljivanja bicikala. Subotičanima, ali i turistima je sada omogućeno da sa jednog kraga grada na drugi stignu biciklama. Prva stanica sa koje se mogu iznajmljivati bicikli je kod Otvorenog univerziteta, a druga na Paliću, kod Male gostione. Radno vreme stanica je od sedam do 20 sati.
Iznajmljivanje bicikla sve popularnije

Sanja Prijić skoro svako jutro iznajmljuje biciklo u gradu kako bi otišla na Palić, gde je zaposlena. Zadovoljna je uslugom i smatra da su cene prihvatljive.

Za sada ima oko 60 stalnih korisnika koji su kupili trajnu čip karticu koja košta 500 dinara i uzima se samo jednom. U Parkingu kažu da pored Subotičana, bicikle iznajmljuju i turisti. Cena iznajmljivanja je 20 dinara za sat vremena, odnosno 100 dinara za dnevno korišćenje.

Sve biciklističke stanice su pod video-nadzorom.Korisnik „Su Bike“ sistema može postati svako stariji od od šesnaest godina ko se registruje u sistemu, odnosno ko dobije korisničku karticu i prihvati pravilnik o iznajmljivanju i upotrebi bicikala na teritoriji Grada Subotice.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
robin Odgovori
eEto vidiš divno radno mesto za invalide rada iya ratne vojne invalide idaš biciklu uzmešmu podatke upišeš u kompjuter i čao to je opštinska firma ni lokalna samo uprava ni celo društvo ne misli na jude sa posebnim potrebama
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.