Komentara: 18
Pregleda: 5820

Izmenama u subvencionisanju karata za prevoz - velika ušteda u budžetu

08.12.2015. u 21:23h
Izvor: Subotica.com
Izmenama Pravilnika o subvencionisanju cena komunalnih usluga, koji je nakon usvajanja na Gradskom veću, upućen Skupštini grada predviđeno je da se u oblasti subvencionisanja karata prevoza za starije od 65 godina postigne velika ušteda u gradskom budžetu.
Izmenama u subvencionisanju karata za prevoz - velika ušteda u budžetu

Izmene u oblasti subvencionisanja karata se isključivo odnose na prigradski prevoz osoba starijih od 65 godina.

„Za građane neće biti većih izmena, ali Gradu Subotica nije svejedno da li će platiti jednu mesečnu kartu ili jednu pojedinačnu kartu. Naime, Grad Subotica je JP „Subotica-trans“ do sada plaćao cenu mesečne karte, bez obzira da li se neki građanin, koji je ostvario to pravo, vozio jednom ili 30 puta u toku meseca“, izjavila je sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović.

Ukoliko je kod korisnika ovih karata došlo do promena u pogledu prihoda ili adrese, građani su dužni da te promene prijave.

„Najbitnije je da građani znaju da će oni, koji su pravo na subvencionisanu cenu usluge prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju ostvarili za 2015. godinu, će to pravo  nesmetano ostvarivati i tokom 2016. godine, bez potrebe za podnošenjem novih zahteva, odnosno izrade kartica“, dodaje Jasmina Stevanović.

Pravilnik o subvencionisanju cena komunalnih usluga je ostao nepromenjen u delu, koji se odnosi na uslove za ostvarivanje prava. I dalje uslovi za sticanje prava su prebivalište na teritoriji Grada Subotica i prigradskih naselja, navršenih 65 godina i lični prihod manji od 25.352,58 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5820
Povezane teme

Suboticatrans

popust na karte suboticatrans

jasmina stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.