Komentara: 2
Pregleda: 2448

Organizovano odvoženje komunalnog otpada sa Kelebije od početka jula

16.05.2018. u 12:50h
Izvor: Subotica.com
JKP "Čistoća i zelenilo" obaveštava stanovnike Mesne zajednice Kelebija, da će izvršiti uvođenje u registar korisnika usluga sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada iz domaćinstava u MZ Kelebija, te da će počev od 2. jula vršiti uslugu u smislu člana 7. i 18. Odluke o upravljanju komunalnim otpadom.
Organizovano odvoženje komunalnog otpada sa Kelebije od početka jula

Kako je saopšteno iz nadležnog preduzeća, korisnici komunalne usluge dužni su da komunalni otpad odlažu u posude za sakupljanje otpada (tipske posude - kante zapremine 120 litara) ukoliko ih poseduju ili u polietilenske vreće (bez obzira na boju), zapremine od 50 do 120 litara.

- Otpad od košenja i baštenski otpad takođe odlagati u polietilenske vreće, u rasponu zapremina kao za komunalni otpad. Otpad od orezivanja iseći na maksimalnu dužinu od 50 cm, vezati u snopove i odložiti pored vreća - navode iz JKP "Čistoća i zelenilo", napominjujući da se sav komunalni otpad, koji se odloži mimo navedenih uslova, neće odvoziti.

Odvoženje komunalnog otpada sprovodiće se po podeljenom terenu sa teritorije MZ Kelebija, po režimu dva puta mesečno svaki teren, počev od 2. jula, i to prvo desna strana naselja od puta Edvarda Kardelja (Kelebijski put) gledaući iz pravca Subotice, i drugo leva strana naselja od puta Edvarda Kardelja (Kelebijski put) gledajući iz pravca Subotice u ponedeljak, 9. jula, i tako naizmenično svakog ponedeljka u mesecu.

- Molimo buduće korisnike komunalne usluge da komunalni otpad pripremljen na opisan način, odlože na dan predviđen za odvoženje komunalnog otpada ispred svojih objekata, na javnu površinu na mesto bliže saobraćajnici na kome vozilo JKP "Čistoća i zelenilo" ima nesmetan pristup - navode iz nadležnog preduzeća, dodajući da će se odvoženje komunalnog otpada u polietilenskim vrećama sprovoditi sve do podele posuda za sakupljanje otpada (tipskih kanti).

U cilju održavanja komunalnog reda na teritoriji MZ Kelebija, JKP "Čistoća i zelenilo" će, u periodu od 4. do 25. juna, pružati uslugu sakupljanja i odvoženja komunalnog otpada iz domaćinstava pripremljenog na prethodno opisan način, bez naknade, po sledećem rasporedu:

  • 4. i 18. jun – deo MZ sa desne strane puta Edvarda Kardelja gledajući iz pravca Subotice;
  • 11. i 25. jun – deo MZ sa leve strane puta Edvarda Kardelja gledajući iz pravca Subotice.

Počevši od jula, za izvršenu uslugu JKP "Čistoća i zelenilo" izdavaće račun u skladu sa Odlukom o cenama usluga upravljanja komunalnim otpadom – usluga sakupljanja, odvoženja i deponovanja otpada, te će cena sa PDV-om, mesečno po domaćinstvu iznositi 392 dinara.

Za izdate račune po izvršenoj usluzi, korisnici će moći reklamirati račune u roku od osam dana od dana prijema računa. Reklamacije će se moći predati u JKP "Čistoća i zelenilo", na adresi Jožefa Atile 4, svakog radnog dana od 7 do 15 časova, kao i u kancelariji MZ Kelebija, u vremenu od 11 do 18 časova radnim danima.

Iz preduzeća napominju da će se od 2. jula "Eko kontejneri" povući iz upotrebe sa teritorije MZ Kelebija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2448

Povezana vest

Povezane teme

Kelebija

jkp čistoća i zelenilo

otpad

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.