Komentara: 0
Pregleda: 3200
Foto

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

26.02.2019. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Izložba najboljih radova studenata Građevinskog fakulteta sa modula Arhitektonsko inženjerstvo otvorena je danas u holu ove visokoobrazovne ustanove u Subotici. Radovi predstavljaju projekte koje su studenti realizovali u okviru različitih predmeta, od druge godine osnovnih studija, pa sve do završnih master radova.
Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

Porodičnu kuću na sprat u Mesnoj zajednici Ketvaroš, projektovao je Miljan Vezmar, student treće godine na modulu Arhitektonsko inženjerstvo, i to po uzoru na savremene tendencije u svetu arhitekture. Iako ovo nije prvi put da izlaže neke od svojih radova, kaže da je u ovaj projekat uložio mnogo truda, naročito u njegovu vizuelnu prezentaciju.

- Ovaj rad je realizovan u sklopu predmeta Projektovanje porodične kuće, pri čemu sam težio da ga predstavim na drugačiji način, odnosno na plakatima. Mislim da je vizuelizacija veoma značajna, pogotovo kada su u pitanju ovakvi projekti, jer će ljudi mnogo lakše shvatiti i sagledati objekat koji je predstavljen u 3D prostoru, nego kada je predstavljen na dvodimenzijalan način - objasnio je Vezmar.

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

Ovo je četvrta izložba radova studenata sa modula Arhitektonsko inženjerstvo, u okviru koje su izloženi najbolji prošlogodišnji projekti sa različitih predmeta, od druge godine osnovnih studija, do završnih master radova. Prema rečima šefice katedre doc. dr Viktorije Aladžić, svake godine se menjaju teme, ali su one uvek u direktnoj vezi s nekim realnim zadacima i problemima iz okruženja za koje studenti pokušavaju da izrade idejna rešenja.

Recimo, imamo dva rada iz predmeta Osnovi urbanizma koji se bave rešavanjem prostora oko Korzoa, ulice Vuka Karadžića i iza robne kuće "Centar", pošto je to dosta razoreno urbano tkivo koje se nalazi u samom centru grada - rekla je doc. dr Aladžić, dodajući da su projekti koji studenti osmisle primenljivi u praksi. - Uvek biramo takve zadatke koji su izazovni i atraktivni za studente, da mogu da ih istražuju na terenu, po institucijama, s ciljem da dođu do kvalitetnog rešenja.

Izloženi radovi studenata Građevinskog fakulteta

Građevinski fakultet u Subotici ove godine slavi 45 godina postojanja, a tim povodom organizovaće se Međunarodna konferencija, razna predavanja, skupovi za inženjere i izložbe radova studenata, a značajna novina biće i to što će se, kako je istakao dekan fakulteta prof. dr Miroslav Bešević, u školskoj 2019/2020. godini uvesti dugoočekivani program master studija Geodezije, obrazovnog profila koji je na osnovnim studijama uveden prošle školske godine.

Izvor: Subotica.com
Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova Оtvaranje 4. izložbe studentskih radova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 3200
Povezane teme

studenti subotica

izložba

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.