Komentara: 5
Pregleda: 2347

Izložba "Znameniti Srbi Dalmacije" večeras u vestibilu Gradske kuće

26.11.2021. u 09:30h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Znameniti Srbi Dalmacije" večeras u vestibilu Gradske kuće

U organizaciji Zavičajnog udruženja "Dalmacija", izložba fotografija po nazivom  "Znameniti Srbi Dalmacije" autora mr Milorada S. Kuraice biće otvorena večeras u vestibilu Gradske kuće, s početkom u 17.30 časova.

Izložba se sastoji od 90 eksponata, a donosi priču o velikanima Simi Matavulju, Gerasimu i Božidaru Petranoviću, Nikodimu Milašu, Stefanu Kneževiću, Savi Bjelanoviću, Ruđeru i Boži Boškoviću, Petru Jagodiću Kuridži, Jovanu Raduloviću, Vladimiru Bearu, Gerasimu Zeliću, Radetu Matijašu i drugima.

Nakon svečanog otvaranja izložbe, biće upriličeno veče sećanja na dvojicu velikana, episkopa Stefana Kneževića i Savu Bjelanovića, u Velikoj većnici Gradske kuće u 18 časova. Predavanje će održati prof. dr Veljko Đurić Mišina, dr Milan Gulić i dr Vojin Kalinić, a veče će upotpuniti nastup dečjeg hora "Iskončići".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2347

Povezana vest

Povezane teme

izložba

gradska kuća

zavičajno udruženje dalmacija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.