Komentara: 0
Pregleda: 2991

Izložba u Udruženju penzionera

29.11.2012. u 17:08h
Izvor: RTV Yueco
U sali gradskog Udruženja penzionera, juče je svečano otvorena izložba minijatura Likovne sekcije slamarki amatera (LUSA) i Likovne sekcije slikara amatera “Slap”. Izložba će biti postavljena do 06. decembra.
Izložba u Udruženju penzionera

Jelena Bedalov, član udruženja “LUSA” u Subotici, 15 godina se bavi izradom slika i predmeta od slame. Ove godine, učestvovala je na 17-oj Međunarodnoj izložbi minijatura u Kapošvaru u Mađarskoj gde je slama prezentovana prvi put. Izložba minijatura u Subotici joj, kako kaže, mnogo znači.

Pored Likovne sekcije slamarki amatera (LUSA), svoje radove su izložili i članovi Likovne sekcije slikara amatera “Slap”. Izložene su minijature formata 5x5, 5x10 i 10x10 cm. 2010. godine, kompletna kolonija LUSA-e je bila posvećena izradi minijatura u tehnici slame i tom prilikom je urađeno 100 slika.

Udruženje “LUSA” je osnovano 1982. godine, a likovna sekcija gradskog Udruženja penzionera, okupljenih u Udruženju “SLAP” postoji više od 12 godina. Zajednička izložba ova dva Udruženja, za posetioce, otvorena je do 06. decembra u prostorijama gradskog Udruženja penzionera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2991
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.