Komentara: 0
Pregleda: 2179

Izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ u nedelju na Otvorenom univerzitetu

12.09.2020. u 13:31h
Izvor: Subotica.com
U okviru 27. Festivala evropskog filma Palić u nedelju, 13. septembra u 16:30 časova, u Galeriji Otvorenog univerziteta, biće otvorena izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ uz prisustvo Svetlane Bojković i autora izložbe Zorana Maksimovića.
Izložba „Svetlana Bojković – umetnost glume ili traganje za istinom“ u nedelju na Otvorenom univerzitetu

U organizaciji Pozorišnog muzeja Vojvodine i Sterijinog pozorja, izložba posvećena Svetlani Bojković upriličena je povodom pedesetogodišnjice njenog umetničkog rada i Sterijine nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture koja joj je dodeljena 2019. godine.

- U realizaciji izložbe korišćeni su materijali koji su svedočanstvo njene umetničke karijere, a ono se zasniva na bogatoj i raznovrsnoj građi koju čine: dokumenta, nagrade i priznanja, audio i video zapisi predstava, televizijskih i radio-programa i filmova, plakati, programske knjižice, fotografije, skice kostima, kostimi, nagrade i drugo. Ova izložba je samo mali trag jedne velike, sjajne karijere, a iza predstavljenih slika stoje biografije, događaji i priče koje su takav životni i profesionalni put gradile i obeležile - objašnjavaju organizatori.

Izložba „Velikani srpskog glumišta” koju će otvoriti Svetlana Kuzmanović, predsednica Udruženja građana „Žanka Stokić” iz Rabrova, nastala je u organizaciji ovog Udruženja i Centra za kulturu „Veljko Dugošević” Kučevo, koji su raspisali konkurs za izradu portreta glumaca zarad stalne izložbene postavke Velikani srpskog glumišta. Izložbu čine radovi izabrani na konkursu, a koji svojim kvalitetom ispunjavaju kriterijume konkursa, svojim izrazom, snagom, psihološkom uverljivošću daju svojevrstan omaž ljudima teatra koji su svojim delom obeležili epohu.

Istog dana, u nedelju, u 13 časova u bioskopu Abazija na Paliću biće otvorena izložbena postavka „Velikani srpskog glumišta” koja objedinjuje portrete velikana pozorišne scene Srbije, a čiji je autor Dragan Despot Đorđević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2179

Povezane vesti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.