• Pregleda: 3673

Izložba "Svedočanstvo tamburaške pismenosti s početka XX veka - digitalizacija" u Gradskoj biblioteci

Izložba "Svedočanstvo tamburaške pismenosti s početka XX veka - digitalizacija" u Gradskoj biblioteci

U čitaonici Gradske biblioteke Subotica u utorak, 20. decembra sa početkom u 17 časova održaće se svečano otvaranje izložbe „Svedočanstvo tamburaške pismenosti s početka XX veka - digitalizacija“ uz prigodni koncert Subotičkog tamburaškog orkestra.

Ovom manifestacijom Gradska biblioteka obeležiće i predstaviti javnosti istoimeni projekat digitalizacije zbirke rukopisnih muzikalija Aleksandra Aranickog iz Radio Beograda koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a realizovala subotička biblioteka.

Zbirku od 1400 tamburaških kompozicija Gradskoj biblioteci Subotica poklonio je Subotički tamburaški orkestar sa ciljem trajnog očuvanja, šire dostupnosti i otvorenog pristupa ovoj izuzetno bogatoj građi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Daddy Odgovori
I lepo i bravo!
stevan Odgovori
Suboticki tamburaski orkestar, sa maestrom Stipanom Jaramazovicem je institucija. Ovaj cin je dokaz njihovog predanog rada na ocuvanju tamburaske muzike i i promocije.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.