Komentara: 1
Pregleda: 4723

Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

13.10.2012. u 19:04h
Izvor: RTV Yueco
Na gradskom trgu održana je Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini. Manifestaciju je svečano otvorio pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i gradonačenik Subotice Modest Dulić. Manifestaciji je prisustvovala i potpredsednica Skupštine Srbije, Gordana Čomić.
Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Na izložbi je učestvovalo 152 ženska seoska udruženja iz 40 opština i gradova Vojvodine i izložene su bile autentične rukotvorine i proizvodi starih zanata koji čuvaju tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.

Nakon Novog Sada, Sombora i Inđije, Subotica je četvrti grad u kome se održava ova manifestacija, sa ciljem da se predstavi stvaralaštvo seoskih žena u Vojvodini kao mogući ekonomski, privredni i turistički potencijal ruralnih sredina u Vojvodini.

Centralni događaj manifestacije posvećen je predstavljanju stvaralačkih potencijala i proizvoda seoskih žena u Vojvodini, pre svega autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata koji afirmišu tradiciju i bogato kulturno nasleđe vojvođanskog višenacionalnog ambijenta.

Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Izložbu zajednički organizuju Zavod za ravnopravnost polova APV, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Grad Subotica, povodom obeležavanja 15. oktobra - Međunarodnog dana seoskih žena.

Izvor: RTV Yueco
Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini Izložba stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4723
Povezane teme

Modest Dulić

žene sa sela

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.