Komentara: 0
Pregleda: 2031
Foto

Izložba slika "Ples u bojama" korisnika Gerontološkog centra

25.04.2018. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
U Gerontološkom centru  otvorena je izložba radova korisnika pod nazivom "Ples u bojama". Izloženi radovi nastali su  u okviru radno-okupacione terapije.
Izložba slika "Ples u bojama" korisnika Gerontološkog centra

Na izložbi pod nazivom „Ples u bojama“ radove, koji su inspirisani delima poznatih svetskih slikara, izložilo je 15 korisnica. Radovi su nastali u okviru radno – okupacione terapije, koja ima za cilj da na kreativan način ispuni penzionerima slobodno vreme.

- Radno-okupaciona terapija ima za cilj da popuni radno vreme koje je godinama bilo jasno opredeljeno odlaskom na posao i nekim drugim aktivnostima. Ulaskom u treće životno doba se proširuje taj dijapazon slobodnog vremena i upravo školovani radni terapeuti, koji su zaposleni u Gerontološkom centru, imaju za cilj da i u domovima i u gerontološkim klubovima popune to vreme i ova izložba jeste upravo ono što čini karakteristiku Gerontološkog centra a to je da stvarnost vidi svojim očima. Ovde se radi o delima velikih majstora, koja su naši korisnici videli svojim očima. Nema dva ista dela, a svako ovo delo koje visi na zidu Gerontološkog centra je unikat - poručio je Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra.

Izložba slika "Ples u bojama" korisnika Gerontološkog centra

Među izloženim radovima su i slike Ane Peić Gavran, koja je poslednjih šest meseci stanarka Doma „Dudova šuma“. Za tako kratko vreme Ana je učestvovala u brojnim aktivnostima, a najviše je bila posvećena slikanju. U svom radu bila je inspirisana čuvenom Da Vinčijevom Mona Lizom.

- Jako volim da crtam.  Sviđa mi se, jer se skupimo, pričamo i jako nam je lepo i veselo dok slikamo - rekla je Ana.

Za rad Gerontološkog centra Grad Subotica je ove godine izdvojio 40 miliona dinara, što je 16 odsto više sredstava u odnosu na prošlu godinu.

- Drago nam je kao lokalnoj samoupravi da u Gerontološkom centru, bez obriza što ih mi finansijski pomažemo obezbeđujući  ne samo rad Gerontološkog centra nego i drugih klubova,  najstariji  korisnici imaju mogućnost da svoje slobodno vreme popune na ovaj način i da nam ulepšaju ovakvim izložbama neke trenutke - istakla je Timea Horvat, zamenica gradonačelnika.

Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama" Otvaranje izložbe slika "Ples u bojama"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2031
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

timea horvat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.