Komentara: 6
Pregleda: 8189

Izložba sitnih životinja donosi više od 1.800 eksponata

27.11.2019. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Udruženje odgajivača sitnih životinja Subotice organizuje 35. Izložbu sitnih životinja, koja će se održati od 29. novembra do 1. decembra na Palićkom putu, na adresi Tuk Ugarnice 14. Ove godine izložba će biti međunarodnog karaktera sa nešto više od 1.800 eksponata, a ulaz na manifestaciju koštaće 100 dinara.
Izložba sitnih životinja donosi više od 1.800 eksponata

Više od 800 vrsta golubova, koji će i ove godine biti posebna atrakcija izložbe, papagaja, kanarinaca i drugih ptica, živine, kunića, te akvaristike, teraristike i egzotičnih životinja, sugrađani će i ovog vikenda moći da vide u našem gradu. Iz Udruženja odgajivača sitnih životinja kažu da su zadovoljni ovogodišnjim odzivom izlagača, te da je veliki broj eksponata dobar pokazatelj da je Subotici potrebna ovakva manifestacija.

- Eksponata će biti više nego prošle godine, a očekujemo i više posetilaca. Ove godine smo obnovili kontakte sa starim izlagačima, te će tako Stara Moravica koja nije dolazila godinama, ove godine izložiti 78 eksponata, očekujemo i dolazak prijatelji iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, tako da će ovoga puta izložba biti međunarodnog karaktera - najavljuje Mirko Mlinkov, predsednik Udruženja.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za petak, 29. novembra, u 18 časova, a u okviru izložbe biće organizovan i Ornitološki šampionat Srbije, kojem će posetioci moći da prisustvuju.

- Pozivamo sve sugrađane, pre svega roditelje sa decom da posete manifestaciju, jer će zaista imati šta i da vide. Mislimo da je ovo dika za Suboticu što može da se pohvali ovakvom izložbom, jer jedino izložba u Somboru može da se meri sa našom, dok su ostale dosta manje - pozvao je Mlinkov.

Zainteresovani sugrađani izložbu će moći da posete u petak od 18 do 20 časova, u subotu od 8 do 20 časova i u nedelju od 7 do 12 časova, kada će se uručiti nagrade izlagačima. Ulaz na manifestaciju koštaće 100 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 8189

Povezana vest

Povezane teme

izložba sitnih životinja

udruženje odgajivača sitnih životinja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.