Komentara: 0
Pregleda: 1244

Izložba "Rajska scena" u četvrtak u SKC "Sveti Sava"

01.12.2021. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
Samostalna izložba Radula Boškovića pod nazivom "Rajska scena" svečano će biti otvorena u četvrtak, 2. decembra, u Zadužbini Dušana Radića (SKC "Sveti Sava") u 19 časova.
Izložba "Rajska scena" u četvrtak u SKC "Sveti Sava"

Radule Bošković je rođen 2. februara 1954. godine u Novom Sadu. Školu za primenjenu umetnost u Novom Sadu, grafički odsek, završio je 1972. godine, a 1978. godine diplomirao je na Fakultetu za primenjene umetnosti u Beogradu, na Odseku grafike u klasi profesora Branislava Makeša i grafiku knjige kod profesora Bogdana Kršića. Od 1979. godine član je Udruženja likovnih umetnika Vojvodine, a bavi se slikarstvom, grafikom, scenografijom i grafičkim oblikovanjem. Izlagao je samostalno preko 50 puta u zemlji i inostranstvu, kao i na mnogobrojnim značajnim kolektivnim izložbama. Učestvovao na mnogim umetničkim kolonijama i radionicama u zemlji i inostranstvu, a takođe je i dobitnik brojnih nagrada i prizanja. Živi i radi u Novom Sadu.

Po rečima Mileta Tasića, koji je napisao recenziju izložbe, u pitanju je sjajna postavka koja će oplemeniti likovnu scenu Subotice, a galerijskom prostoru Zadužbine Dušana Radića dodati još jednu vrednu umetničku zvezdicu.

- Slikarstvo Radula Boškovića se kreće u realističkom maniru i onda kada su nadrealistički elementi i detalji vaseljene skladno prisustni na slikama. Upravo tako svetlost i tama čine sklad i ravnotežu na delu ostvaruju otkrivajući vrednog autora koji je svojom suptilnošću prodro duboko u amalgam umetničkog - napisao je Tasić o slikarstvu Boškovića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1244
Povezane teme

izložba

zadužbina dušana radića

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.