Komentara: 0
Pregleda: 1219

Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera"

22.03.2016. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
Povodom Svetskog dana vode 22. marta u maloj školi „Sonja Marinković“ održana je izložba radova „Od slavine do jezera“. Reč je o istoimenom projektu koji ima za cilj da se podigne ekološka svest o Palićkom i Ludaškom jezeru dece uzrasta od 6 do 10 godina u Subotici.
Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera"

U prvom delu projekta, u okviru radionica deca su imala priliku da steknu znanja o zaštiti Palićkog i Ludaškog jezera. Dugoročni cilj koji će se postići projektom je promena u ponašanju prema životnoj sredini, konkretno u promeni ponašanja svakog pojedinca obuhvaćenog projektom, prema zagađenju Palićkog i Ludaškog jezera.

U prvoj fazi projekta učenici od prvog do četvrtog razreda četvrtih razreda OŠ “Sonja Marinković” upoznali su se sa problemima i karakteristikama jezera Palić i Ludoš, a u drugoj su kroz likovne radionice crtali kako vide Palić. Od delova njihovih radova izrađena je i brošura.

Verujemo da će izložbom svojih stripova i radova deca pronaći put da utiču na građane Subotice sa ciljem da podignu nivo svesti o značaju okruženja u kojem žive, a posebno o tome šta svaki pojedinačni građanin Subotice može da uradi kako bi se sprečilo zagađenje Palićkog i Ludaškog jezera," navode organizatori.

Period realizacije projekta je od 01.9.2015. do 01.4.2016. godine. Projekat realizuje udruženje "Cosmo" i podržan je od strane lokalne samouprave, odnosno Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Odsek za zaštitu životne sredine i održivi razvoj.

 

Izvor: Subotica.com
Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera" Izložba radova u okviru projekta "Od slavine do jezera"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1219
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.