• Pregleda: 4028

Izložba radova povodom Dana oslobođenja

Povodom Dana oslobođenja Subotice, juče je u Vestibilu Gradske kuće otvorena izložba radova učenika subotičkih Osnovnih škola na temu „Subotica – moj grad“. Konkurs je prvi put raspisan pre 15 godina i, svake godine, sakupi veliki broj likovnih i literarnih radova. Za najbolje radove, obezbeđene su nagrade.
Izložba radova povodom Dana oslobođenja

Osnovnoškolci su imali priliku da kroz radove izraze svoj stav. Pored Gradske kuće, uzloženi su i radovi sa motivima drugih građevinskih objekata, poput Sinagoge i starog Pozorišta. Svake godine, bilo je prijavljeno mnoštvo dečijih likovnih i literalnih radova.

Pre 10 godina, u Savezu boraca, doneli su odluku da više neće koristiti ratne teme, jer smatraju da ovaj uzrast ne treba da se seća rata. Iz tog razloga su tražili da tema radova bude: Subotica, moj grad. Likovni radovi su raspoređeni u dve kategorije: za niže i više razrede Osnovnih škola. Izložbu je otvorila Etela Jerinkić.

Svake godine, Savez boraca obezbeđuje nagrade za najbolje radove po kategorijama. Za prva tri mesta obezbeđene su medalje. Nastavnik čiji je učenik osvojilo nagradu dobija zahvalnicu za uloženi trud, a nagrada je obezbeđena i za školu koja odnese najviše medalja. Osnovnoškolci su, pored likovnih radova, imali priliku slati i literalne radove na tri jezika.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.