Komentara: 0
Pregleda: 4484

Izložba radova povodom Dana oslobođenja

10.10.2012. u 18:36h
Izvor: RTV Yueco
Povodom Dana oslobođenja Subotice, juče je u Vestibilu Gradske kuće otvorena izložba radova učenika subotičkih Osnovnih škola na temu „Subotica – moj grad“. Konkurs je prvi put raspisan pre 15 godina i, svake godine, sakupi veliki broj likovnih i literarnih radova. Za najbolje radove, obezbeđene su nagrade.
Izložba radova povodom Dana oslobođenja

Osnovnoškolci su imali priliku da kroz radove izraze svoj stav. Pored Gradske kuće, uzloženi su i radovi sa motivima drugih građevinskih objekata, poput Sinagoge i starog Pozorišta. Svake godine, bilo je prijavljeno mnoštvo dečijih likovnih i literalnih radova.

Pre 10 godina, u Savezu boraca, doneli su odluku da više neće koristiti ratne teme, jer smatraju da ovaj uzrast ne treba da se seća rata. Iz tog razloga su tražili da tema radova bude: Subotica, moj grad. Likovni radovi su raspoređeni u dve kategorije: za niže i više razrede Osnovnih škola. Izložbu je otvorila Etela Jerinkić.

Svake godine, Savez boraca obezbeđuje nagrade za najbolje radove po kategorijama. Za prva tri mesta obezbeđene su medalje. Nastavnik čiji je učenik osvojilo nagradu dobija zahvalnicu za uloženi trud, a nagrada je obezbeđena i za školu koja odnese najviše medalja. Osnovnoškolci su, pored likovnih radova, imali priliku slati i literalne radove na tri jezika.

Izvor: RTV Yueco
Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice Izložba dečjih radova povodom Dana oslobođenja Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4484
Povezane teme

Grad Subotica

oslobođenje grada subotice

dan oslobođenja subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.