Komentara: 0
Pregleda: 1985
Foto

Izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" u nedelju na Paliću

18.09.2020. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Izložba pod nazivom "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" održaće se u nedelju, 20. septembra, kada će nešto više od 30 oldtajmer vozila iz Srbije biti izloženo kod Velike terase na Paliću od 10 do 13 časova.
Izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" u nedelju na Paliću

Iako će se ovogodišnja manifestacija održati u znatno skromnijem obliku nego što je uobičajeno, sugrađani koji se u nedelju zateknu na Paliću moći će da vide oko 30 oltajmer vozila iz Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Kule, Bečeja, Sombora, Apatina i Beograda, od kojih je svako sačuvano u originalnom obliku, a najstarije među njima potuče još iz 1927. godine.

- Zbog epidemiološke situacije, ove godine nam neće doći učesnici iz okolnih zemlja, već će na manifestaciji biti prisutni samo učesnici iz Srbije, ali se i pored toga odazvao veliki broj učesnika, njih 38 za sada, i čak smo malo i iznenađeni, jer smo mislili da se ljudi u ovakvim okolnostima neće odazvati - kaže Teufik Isaković, predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica. - Shodno tome ni izbor vozila neće biti onakav na kakve su naši posetioci navikli, jer u Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Slovačkoj imaju drugačija vozila koja su starija i kvalitetnija, ali kako se prema važećim zakonima svako vozilo koje je starije od 30 godina tretira kao oldtajmer, imaćemo vozila koja se mogu videti na našim ulicama, poput Dodža Tristaća, BMW-a, Mercedesa, Mini kupera, Fiću, Bubu, veoma redak primerak Golfa kabrioleta, Jugo, Pežo, Zastavu, Volvo i motocikle.

Izložba "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" u nedelju na Paliću

Kako je objasnio Isaković, manifestacija će se održati u skladu sa propisanim epidemiološkim merama, te će uz vozila biti raspoređeno obezbeđenje koje će voditi računa o tome da posetioci ne budu previše blizu vozila, dok će se o bezbednosti učesnika brinuti redari.

- Kao organizatori manifestacije snosimo odgovornost za sve što se desi i upravo zbog toga moramo da brinemo o zdravlju i bezbednosti naših učesnika. Baš zato što su se odazvali u ovako specifičnim okolnostima, svaki vlasnik vozila dobiće po jedan pehar i bedž, koji je kreirao jedan naš član, a na kojem će pisati "Stop kovid-19" i isti će dobiti i suvozači - poručuje Isaković.

Izvor: Subotica.com
Najava izložbe "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" Najava izložbe "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" Najava izložbe "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" Najava izložbe "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" Najava izložbe "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima" Najava izložbe "Kulturološki milje obogaćen oldtajmerima"
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1985
Povezane teme

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

teufik isaković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.