Komentara: 0
Pregleda: 1198

Izložba "Izolacija" u petak u Savremenoj galeriji

15.04.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Izložba "Izolacija" subotičkog autora Geze Rica biće otvorena u petak, 16. aprila, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova. Kustos izložbe je Miroslav Jovančić, a postavku prati ilustrovani katalog sa tekstom Balinta Sombatija, koji će je i otvoriti.
Izložba "Izolacija" u petak u Savremenoj galeriji

Geza Ric je subotički autor koji živi i stvara u Salcburgu u Austriji, a ovom prilikom će se predstaviti slikama u kombinovanim tehnikama i instalacijama. Koncept izolacije nije nova pojava u Ricovoj tematici. Naime, događaji u svetu bacili su novo svetlo na mnoga njegova prethodna dela, a mnoga nova dela su direktno inspirisana situacijom u kojoj živimo više od godinu dana.

- Rica od ranih radova karakteriše ruinirana, izumrla arhitektura, izgrađeno okruženje koje je čovek ostavio za sobom. Kao da hodamo negde posle svetske krize, pa čak i ako se pojave ljudske figure, one obično stoje same, okrenute leđima ili prekrivenim licima, otuđene, izolovane od društva, bez ikakvih znakova društvenih odnosa u homogenom prostoru oko sebe - navode iz Savremene galerije Subotica.

Geza Ric je rođen 1980. godine u Subotici, a trenutno sa porodicom živi u Salzburgu. Diplomirao je na Univerzitetu u Segedinu 2011. godine, na smeru Likovna umetnost i istorija umetnosti, a 2013. godine magistrirao na Filozofskom fakultetu iste ustanove. Pored tradicionalnog slikarstva, bavi se i zidnim slikarstvom i primenjenom grafikom. Kao umetnički direktor radio je za međunarodne klijente kao što su "Red Bull", "Burn", "Leica", "Telenor", "Audi" i "Suzuki". Njegovi radovi su objavljeni u brojnim časopisima i magazinima, a dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, među kojima je i Forumova likovna nagrada za 2018. godinu.

Izložba će trajati do 5. juna, a tokom trajanja izložbe biće organizovani i prateći programi koji će biti blagovremeno najavljeni. Iz Savremene galerije mole posetioce koji budu prisustvovali otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitnu masku, kao i da se pridržavaju protivepidemijskih mera.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 1 dan
Komentara: 0
Pregleda: 1198
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.