Komentara: 0
Pregleda: 2386

Izložba i aukcija u organizaciji Crvenog krsta

20.10.2012. u 00:22h
Izvor: RTV Yueco
U galeriji Otvorenog univerziteta večeras je otvorena izložba i aukcija likovnih radova subotičkih slikara povodom obeležavanja Međunarodnog dana gladi. Izložba, na kojoj je radove izložilo 80 umetnika,će biti otvorena do 24. oktobra. Organizator izložbe je Crveni krst Subotica.
Izložba i aukcija u organizaciji Crvenog krsta

Crveni krst Subotica je krajem leta uputio poziv likovnim stvaraocima da zajedno organizuju humanitarnu akciju za pomoć siromašnim sugrađanima. Oko 80 likovnih autora odazvalo se ovom pozivu i darovalo svoja dela za aukcijsku prodaju, kako bi se prikupila sredstva za nabavku prehrambenih artikala.

Na izložbi je izloženo oko 110 radova, a stručna komisija procenila je vrednost izložbe na oko 800.000 dinara. U Crvenom krstu Subotica kažu da će oni kao organizatori biti veoma zadovoljni ako bar i deo radova bude prodat, jer je ovo prvi put da se jedna humanitarna akcija organizuje na ovakav način.

Izložba, čija osnovna poruka glasi: „Vaše malo za nekoga je mnogo“, će biti otvorena do srede, 24. oktobra. Pozivaju se sva fizička i pravna lica da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji i tako podrže napore Crvenog krsta da našim najsiromašnijim sugrađanima obezbedi sigurne obroke.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2386
Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

crveni krst

humanitarna aukcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.