Komentara: 0
Pregleda: 2066
Foto

Izložba fotografija povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji

16.10.2017. u 14:16h > 16:29
Izvor: Subotica.com
Sedam decenija rada u Srbiji, UNICEF obeležava izložbom fotografija koje predstavljaju retrospektivu pružanja humanitarne i razvojne pomoći, kao i podrške zdravstvenom, obrazovnom i sistemu socijalne zaštite dece u našoj zemlji. Izložba je otvorena danas na Trgu slobode, a sugrađani imaju priliku da je pogledaju do 22. oktobra.
Izložba fotografija povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji

Izložba "UNICEF: 70 godina u Srbiji" prikazuje sedam decenija posvećenog rada UNICEF-a u našoj zemlji, od 1947. godine kada su prve pošiljke humanitarne pomoći upućene deci i porodicama u bivšoj Jugoslaviji, pa sve do današnjih dana.

- UNICEF je uvek bio deo istorije ove zemlje. Od 1947. godine, pomagali smo na različite načine, od pružanja humanitarne pomoći do sistemske podrške Vladi u reformskim procesima. Uvek smo radili zajedno, u partnerstvu, s istim ciljem da dopremo do svakog deteta kojem je podrška potrebna. Obeležavanjem 70. godišnjice rada UNICEF-a u Srbiji, prilika je da se podsetimo na obećanja koja smo dali deci, da se ponovo obavežemo da ćemo ih ispuniti i da ćemo raditi na tome da svako dete dostigne svoj puni potencijal - poručio je Mišel Sejnt-Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Izložba fotografija povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji

On je dodao da je u našoj zemlji mnogo truda uloženo kako bi se poboljšao položaj i dobrobit dece, ali da još uvek ima prostora na napredak. Kao primer naveo je pristup kvalitetnom inkluzivnom obrazovanju, koji je još uvek izazov, kao i oblast kvalitetne nege i brige o deci, pogotovo najmlađima.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i Miroslava Babić, članica Gradskog veća Subotice zaduženа za oblast kulture, koja je istakla da je ovo sjajna prilika da se podsetimo koliko su prava dece važna.

- Izložba je potvrda dugoročne saradnje naše zemlje i Unicef-a, tako da je nama veoma drago što je upravo Subotica, posle Beograda i Novog Sada, dobila priliku da predstavi ovu izložbu, a glavni cilj je da se probudi svest kod svih naših građana i da shvatimo koliko su važna ova deca koja su naša budućnost i da im zaista omogućimo ostvarivanje svih njihovih prava. Ne samo jednom detetu, nego svakom i ne samo jedan dan, nego svaki dan - rekla je Babić.

Izložba fotografija povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji

Nakon Subotice, izložba će biti postavljena u Nišu i Pirotu, gde će biti predstavljena građanima tokom oktobra i novembra meseca.

Izložba fotografija povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji

Izvor: Subotica.com
Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji Izložba fotografija, povodom 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2066
Povezane teme

unicef

izložba fotografija

miroslava babić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.