Komentara: 0
Pregleda: 727

Izložba "Biophilia: Modified Origin" u petak u Savremenoj galeriji

29.10.2020. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Otvaranje izložbe "Biophilia: Modified Origin" autorke Adrien Ujhazi održaće se u petak, 30. oktobra, u Savremenoj galeriji Subotica, s početkom u 18 časova.
Izložba "Biophilia: Modified Origin" u petak u Savremenoj galeriji

Adrien Ujhazi svoje stvaralaštvo usmerava ka ispitivanju odnosa čoveka i prirode, koje obuhvata oblasti ekološke umetnosti i Bio art-a. Pojam "biofilija" se odnosi na ljubav prema svim živim sistemima koji egzistiraju na Zemlji, a umetnica u svoj istraživački rad uključuje i preispitivanje novog prirodnog materijala, "scoby"-ja, simbiotske kulture bakterija i kvasca. Transformacijom uzgojenog materijala, dolazi do novih likovnih i estetskih rešenja.

Njeni radovi nose važne poruke vezane za životnu sredinu i upozoravaju na alarmantno stanje u kojem se priroda nalazi. Izložba se sastoji od nekoliko celina koje čine ambijentalne instalacije.

Kustos izložbe je Tamara Kucor, kustoskinja Savremene galerije Subotica, a promocija kataloga i prateći programi izložbe biće naknadno najavljeni.

Iz Savremene galerije mole posetioce koji budu prisustvovali otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitne maske i poštuju propisane mere zaštite.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 727
Povezane teme

izložba

savremena galerija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.