• Pregleda: 2193

Izložba Balinta Sombatija posle 27 godina

Sutra se će u Modernoj galeriji “Likovni susret”, kao i u galeriji “dr Vinko Perčić” biti otvorena izložba pod nazivom “Bili smo heroji”. To je izložba političkih radova Balinta Sombatija, inače Subotičanina, koji u svom rodnom gradu nije samostalno izlagao čitavih 27 godina.
Izložba Balinta Sombatija posle 27 godina

S obzirom na to da je izložba velikog gabarita i da “Likovni susret” nema dovoljno prostora za čitavu postavu, u projekat se uključila i galerija “dr Vinko Perčić”, gde će i biti održan prvobitni performans sa početkom u 18 časova.

Balint Sombati je tokom svojih početaka radio i živeo u Subotici, ali se nakon toga preselio u Mađarsku, dok je svoje eksponate izlagao širom sveta. Jedna od Sombatijevih opsesivnih tema svih ovih godina bila je Jugoslavija, kao i jugoslovenski kulturni i duhovni prostor.

Ovu izložbu podržalo je i Ministarstvo kulture, pokrajinski sekreterijat za javno informisanje, Grad Subotica i Nacionalna fonadacija za kulturu Republike Mađarske. Otvaranje izložbe u Galeriji Likovni susret zakazano je za 19 časova.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Srđan Olman

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.