Komentara: 18
Pregleda: 19238

Izgubljen mladi život na bazenu

04.12.2012. u 18:44h > 22:13
Velika tragedija dogodila se na bazenu SRC "Prozivka", jedan mladi život je ugašen i sada se čeka eventualno utvrđivanje odgovornosti.
Izgubljen mladi život na bazenu

Kako saznajemo iz više izvora, mladi sportista M.B. (11 godina) je pre nepune 3 nedelje, 14. novembra 2012. godine, tog kobnog dana, bio na redovnom treningu sa vaterpolo klubom "Spartak" na bazenu Prozivka kada mu je iznenada pozlilo, nakon čega je izgubio svest. Dete je, kako nezvanično saznajemo, imalo srčanu manu koja je utvrđena tek nakon nesrećnog događaja i usled dužeg gubitka vazduha stvari su se značajno zakomplikovale.

Po rečima očevidaca trener i pomoćno osoblje nakon što su primetili da jedno dete ne učestvuje u trenažnom procesu brzom reakcijom pokušali su da intervenišu osnovnom prvom pomoći, a paraleno je i pozvana stručna ekipa hitne pomoći koja je posle reanimacije dovela M.B. u relativno stabilno stanje, ali i pored toga zahtevalo je specijalnu negu i transport u Beograd, na Vojno medicinsku Akademiju.

Borba za život trajala je više od dve nedelje, lekari VMA su uložili veliki napor, ali nažalost M.B. je juče ujutro preminuo. Danas je telo nesrećno nastradalog dečaka prevezeno u Suboticu i M.B. je sahranjen u krugu porodice i najbližih prijatelja.

Neki od roditelja koji vode svoju decu na treninge upozoravali su i sada još više upozoravaju da nisu preduzete dovoljne bezbednosne mere da se ovakve situacije spreče jer kako tvrde nije dovoljno proporcionalan odnos trenera i stručnog osoblja (spasilaca, stručne medicinske pomoći) u odnosu na broj dece koja su prisutna na samom treningu.

Nažalost, ovaj put je cena bila suviše visoka, ali nadamo se da će se posle ove tragedije malo više posvetiti sigurnosti dece na bazenu. O ovom slučaju se do sada, koliko nam je poznato, niko nije zvanično oglašavao.

Vrlo je važno da se napomene da okolnosti pod kojim se ovo desilo tek treba da se konačno utvrde i zvanično saopšte, tako da molimo vas da se u komentarima suzdržite od paušalnih optužbi i neosnovanih zaključaka.

Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 19238
Povezane teme

bazen prozivka

src prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.