Komentara: 15
Pregleda: 6682
Video
Foto

Izgradnja Studentskog odmarališta na Paliću ulazi u završnicu

19.06.2021. u 21:01h
Izvor: Subotica.com
U Studentskom odmaralištu na Paliću u toku je treća faza radova, vredna 3.1 milion evra, koja bi prema planovima trebalo da bude gotova u februaru iduće godine. Njome će studentima iz cele Srbije bilo dostupno još 210 ležaja, ali deo odmarališta će imati mogućnost da se koristi i u komercijalne svrhe.
Izgradnja Studentskog odmarališta na Paliću ulazi u završnicu

U prve dve faze, u koje je uloženo takođe oko tri miliona evra, završeni su objekti kuhinje, sala sa više od 300 mesta  i sobe sa 210 ležaja.

- Veoma je značajno kada sagledate koliko Vlada Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke I tehnološkog razvoja ulože u poboljšanje uslova i za učenje i za druge sadržaje. Kompleks na Paliću je deo šireg kompleksa koji pod ingerencijom Studentskog odmarališta, koji se nalaze na Avali i Zlatoboru – istakao je Branko Ružić, ministar prosvete, prilikom današnjeg obilaska odmarališta. –  Posle završetka građevinskih radova u trećoj fazi ostaje da rešimo toplotnu energiju i da u skladu sa projektnom dinamikom objekti  budu završeni do februara iduće godine na dobrobit svih studenata i đaka. Imajući u vidu da je Palić jedna od najprestižnijih destinacija u SrbijiiI Vojvodini, sadržaji će biti dostupni i u komercijalne svrhe, jer studentsko odmaralište imaju mogućnost da posluju na tržišni način i imaju sopstvena sredstva iz kojih kasnije mogu da nadograđuju ovaj kompleks. Svega ovoga ne bi bilo da Vlada Srbije nije u prethodnom period ispregovarala kredit kod Banke za razvoj Saveta Evrope i počela da gradi ovaj impozantan kompleks. Subotica, Palić i sva naša deca zaslužuju da imaju ovako nešto. Oni će ovde imati brojne edukacije a stečenim znanjima doprineće razvitku Srbije i tako ostati u zemlji . Vlada Srbije u prethodnih deset godina radi na tome, ovo je jedan od simbola te politike i nadam se da ćemo I nastaviti u tom pravcu.

Izgradnja Studentskog odmarališta na Paliću ulazi u završnicu

Studentsko odmaralište će Subotici i Paliću doneti nove sadržaje. Nedavno su ovde bili smešteni studenti Ekonomskog fakulteta, a za narednu godinu planirana je Građevinijada, koja bi takođe trebala da ugosti više stotina akademaca.

- Palić je tradicionalna turistička destinacija, mesto za odmor, mestko koje  zauzima posebno mesto u srcima svih nas. Cilj subotičke lokalne samouprave je vraćanje starog sjaja biseru Panonske ravnice upravo kroz infrastrukturne projekte, kroz izgradnju Palića, kao i kroz kulturne, sportske i zabavne događaje – predočio je Srđan Samardžić, član Gradskog veća za privredu, izražavajući zahvalnost Vladi Srbije i Pokrjainskoj vladi na podršci u tim nastojanjima.

Izgradnja Studentskog odmarališta na Paliću ulazi u završnicu

Izvor: Subotica.com
Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću Poseta ministra Ružića studentskom odmaralištu na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 10 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6682
Povezane teme

studentsko odmaralište

srđan samardžić

branko ružić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.