Komentara: 32
Pregleda: 11762

Izgradnja brze pruge od Subotice do Novog Sada počinje krajem 2019. godine

25.04.2019. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Ugovor o modernizaciji i rekonstrukciji deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, od Subotice do Novog Sada, potpisan je danas u Pekingu, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva.
Izgradnja brze pruge od Subotice do  Novog Sada počinje krajem 2019. godine

Ministarka saobraćaja, Zorana Mihajlović, rekla je da je deonica Subotica-Novi Sad treća deonica brze pruge Beograd-Budimpešta na teritoriji Srbije, duga 108,2 kilometra, za čiju izgradnju je prošle godine potpisan komercijalni ugovor sa konzorcijumom kineskih kompanija "Čajna komjunikejšens end konstrakšen kompani" i "Čajna rejlvej internešenel", vredan 1,16 milijardi dolara.

Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica, (Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica), kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima ( Rumenka, Vrbas i Lovćenac). U Vrbasu će biti izgrađen i vijadukt dužine 1,6 kilometra.

- Za ovu deonicu je najvećim delom pripremljena tehnička dokumentacija, a očekujemo da krajem godine počnu radovi, koji će trajati oko dve i po godine - poručila je je Mihajlović.

Izgradnja brze pruge od Subotice do  Novog Sada počinje krajem 2019. godine

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 1 nedelju
Komentara: 32
Pregleda: 11762

Povezane vesti

Povezane teme

pruga železnica

železnica subotica

železnice srbije

željeznički saobraćaj

zorana mihajlović

železnički prevoz

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.