Komentara: 15
Pregleda: 6048

Izgrađen sudijski toranj za veslače i jedriličare

22.06.2018. u 15:46h
Izvor: Subotica.com
Kako je ranije najavljeno, ovo je godina velikih ulaganja u sportsku infrastrukturu na Paliću, a poslednja u nizu investicija je izgradnja tornja, koji će se koristiti za potrebe sudija prilikom održavanja regata veslača i jedriličara.
Izgrađen sudijski toranj za veslače i jedriličare

U okviru redovnog finansiranja Grada Subotice, a po projektu preduzeća "Park Palić", izgrađen je sudijski toranj za veslače na Zapadnoj obali jezera. Radovi na investiciji, vrednoj nešto više od dva miliona dinara, bili su završeni i pre roka, kako bi sudijski toranj bio spreman za treću regatu Kupa Srbije u veslanju, koja je ujedno bila i prva manifestacija održana nakon izgradnje ovog sportskog objekta.

- Radovi su podrazumevali rušenje i demontažu starog i izgradnju potpuno novog, savremenog tornja od čelične konstrukcije, namenjenog prvenstveno potrebama sudija prilikom održavanja takmičenja i regata jedriličara, kojih je svake godine sve više - kaže Ljubica Bertović, rukovodilac sektora za održavanje, investicije i razvoj "Park Palić".

Izgrađen sudijski toranj za veslače i jedriličare

Stari toranj u toku demontaže

Nova konstrukcija dobila je jedinstven i autentičan izgled, kako bi se njena spoljašnjost što bolje uklopila u arhaičan izgled Palića.

Izgrađen sudijski toranj za veslače i jedriličare

Novi sudijski toranj

Grad Subotica i "Park Palić" prepoznali su sportski turizam kao jedan od nedovoljno iskorištenih potencijala Palića, te se nakon izgradnje košarkaškog terena i teretane na otvorenom, kao i uređenja sportskih terena u Parku fizičke kulture, uspešno realizovao i ovaj projekat, u cilju poboljšanja sportske infrastrukture i proširenja ponude na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 6048
Povezane teme

Grad Subotica

Park Palić

veslačka regata

jedriličarska regata

sportska infrastruktura

ulaganje u sportsku infrastrukturu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.