• Pregleda: 4505

Izgrađen kolovoz u šest ulica

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Peter Blau i predsednik Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju grada Tivadar Bunford obišli su juče ulicu Nikole Tesle, u MZ „Kertvaroš“, jednu od šest saobraćajnica u gradu i prigradskim mesnim zajednicama u kojima je, prema programu Direkcije za izgradnju grada, nedavno izgrađen kolovoz. Izvođač radova na izgradnji, rekonstrukciji i revitalizaciji saobraćajnica sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, saglasno projektu i ostaloj tehničkoj dokumentaciji, bila je kompanija „Vojput“ a. d. Subotica.
Foto: Subotica.com
Izgrađen kolovoz u šest ulica

Rekonstrukcija i proširenje kompletne ulice Nikole Tesle, u kojoj je kolovoz dužine 1350 metara i širine od 5 do 5,5 metara izgrađen od dva sloja – nosećeg, bituminiziranog i habajućeg, gornjeg sloja od asfalt betona - urađeni su kvalitetno i u roku koji je definisan ugovorom između Direkcije za izgradnju grada i kompanije „Vojput“, konstatovali su Jene Maglai, Peter Blau i Tivadar Bunford.

Oni su se složili u oceni da je, pre svega zbog bezbednosti učenika koji pohađaju osnovne škole „Jovan Mikić“ i „Miloš Crnjanski“, neophodno da se u ovoj ulici uskoro, a najkasnije do 1. septembra i početka nove školske godine postave „ležeći policajci“ i vibracione trake koji bi, istovremeno, i upozorili vozače da smanje brzinu kretanja, odnosno da usklade vožnju sa propisanim ograničenjem brzine.

Osim ulice Nikole Tesle, prema programu održavanja putne infrastrukture u gradu kolovoz je izgrađen i u ulicama Laze Lazarevića (dužina 150 metara i širina 4 metra) i Čilag Karolja (90 m, 4 m), u Mesnoj zajednici (MZ) „Dudova šuma“, Beočinska (250 m, 4 m), u MZ „Novo selo“, Lazara Nešića (250 m, 4 m), u MZ „Kelebija” i Subotička (190 m, 4 m), u MZ „Palić“.

Radovi na izgradnji, rekonstrukciji i revitalizaciji saobraćajnica sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom započeti su sredinom juna, a okončani krajem jula 2014. godine. Ukupna vrednost radova sa PDV-om za svih šest saobraćajnica je 48 miliona dinara. Sredstva u iznosu od 32 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta grada Subotice, dok je pokrajina sa 16 miliona dinara učestvovala u izgradnji kolovoza u ulici Nikole Tesle.

Nakon obilaska ulice Nikole Tesle, gradonačelnik Maglai, Peter Blau i Tivadar Bunford, obišli su i neuređeni prostor između Kireške i ulice Miloša Crnjanskog sa idejom da se ova površina, na kojoj su uz travu i korov izrasla i visoka stabla, u narednom periodu uredi i privede nameni.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

14
tetka Odgovori
Da, daaaaa, pravnik i elektroinženjer se zaista razumeju u putogradnju i mogu vizuelno oceniti kvalitet radova. Što ne obiđu malo i BUDUĆU MAJŠANSKU PETLJU pa da se i tu malo dive prizoru!
miki Odgovori
A Koste Trifkovica ulica? Obnavljate asfaltirane ulice a ja zivim u blatu na 5 min od centra grada?
volite se ljudi Odgovori
Hvala gosp Cakanju sto je omogucio izgradnjom BOOS da i mi u Subotici uzivamo u lep ambijent. Nadam se da je on kupio Livnicu i umesto njega graditi po njegovom stilu bozanstveni objekat kao BOOS.
Milana Odgovori
A zašto Milimir AsfaltiraoSamSvojuUlicu Vujadinović nije bio u obilasku sa njima?
wecker Odgovori
A ovaj Bunford iz privatne jasle sad prelazi na drzavnu grbacu, i to dobro placenu ?
Jole Odgovori
A sta je to asfalt?
strikan Odgovori
Ja tebi ti meni . A na udeljenosti od 2 km od centra grada ......ništa . Dokle tako ? Provera izvršenih radova je 0 ( nula )
Milan Odgovori
Svi se pravite ludi a na Radanovcu ulica Venac Brastva i Jedinstva sa neparnim brojevima do broja 11 od sedamdesetih godina nema asfalta.Gazimo blato pri svakoj kisi.Oni koji su u politickim dogovorima asfaltiraju se njihove ulice navescu primer ulica Belog Goluba na Radanovcu.Znaci gde se dogovaraju i tale politicki istomisljenici i lokalni bosovi njihove ulice se i asfaltiraju.A oni koji nemaju nikoga neka gaze blato u 21 veku a hocete u Jevropu.
Buku Odgovori
Pa lepo. I ulica Viska je takodje na 5 minuta od centra, pa uopšte ne mari niko sto ne da nije asfaltirana, već ni trotoara nema. Kamioni redovno prolaze i prave nam rupe po putu, a o dizanju prasine da ne govorim. Mogli biste i ovu ulicu bar tucanikom da prekrijete...
Adam Odgovori
Mazanje ociju , nista vise ,sram vas bilo .Diskriminisete gradjane na samo sto metara od firme samozvanog biznismena Tivadora , napravili ste svojevrstan konclogor gre vasi dusebriznici kradu besomucno pesak , vrsite genocid nad sopstvenim gradjanima ,doveli ste im zivote u opasnost ,zatrovali ste im vodu , samozvani gradonacelnice .Dodjite u Sutjeskinu ulicu da vidite dali je ovo istina ,ali povedite i kamermane ...Ama zabole vas za narod za njihovu decu ...
SAKI Odgovori
a šta je gospodine gradonačelniče sa obećanim ulica na makovoj sedmici i železničkom naselju.u ovomo delu grada ima preko 11000 hiljada stanovnika i ni jedna ulica nije urađena.podsećamo vas gospodine gradonačelniče za dobijanje statusa opštine dosta je 10000 hiljada stanovnika pa pripazide moglo bi doći do organizacije ljudi.
bogdan@hotmail.com Odgovori
kada će bračka ulica na makovoj sedmici biti asfaltirana gradonačelniče???? gospodine gojko...ili ko već. koliko tamo ima stanovnika i male dece????? sram vas bilo!!!!!
djole Odgovori
Zasto nema ni metra asfalta u mz ZORKA???Opet se partijsko asfaltira!!
Uvek u pravu Odgovori
Slažem se sa građanima ali je blato isto i kod nas u prigradskim MZ. Šta ćemo sa tim?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.