Komentara: 14
Pregleda: 5336

Izgrađen kolovoz u šest ulica

06.08.2014. u 15:33h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, v. d. direktora Direkcije za izgradnju grada Peter Blau i predsednik Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju grada Tivadar Bunford obišli su juče ulicu Nikole Tesle, u MZ „Kertvaroš“, jednu od šest saobraćajnica u gradu i prigradskim mesnim zajednicama u kojima je, prema programu Direkcije za izgradnju grada, nedavno izgrađen kolovoz. Izvođač radova na izgradnji, rekonstrukciji i revitalizaciji saobraćajnica sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, saglasno projektu i ostaloj tehničkoj dokumentaciji, bila je kompanija „Vojput“ a. d. Subotica.
Izgrađen kolovoz u šest ulica

Rekonstrukcija i proširenje kompletne ulice Nikole Tesle, u kojoj je kolovoz dužine 1350 metara i širine od 5 do 5,5 metara izgrađen od dva sloja – nosećeg, bituminiziranog i habajućeg, gornjeg sloja od asfalt betona - urađeni su kvalitetno i u roku koji je definisan ugovorom između Direkcije za izgradnju grada i kompanije „Vojput“, konstatovali su Jene Maglai, Peter Blau i Tivadar Bunford.

Oni su se složili u oceni da je, pre svega zbog bezbednosti učenika koji pohađaju osnovne škole „Jovan Mikić“ i „Miloš Crnjanski“, neophodno da se u ovoj ulici uskoro, a najkasnije do 1. septembra i početka nove školske godine postave „ležeći policajci“ i vibracione trake koji bi, istovremeno, i upozorili vozače da smanje brzinu kretanja, odnosno da usklade vožnju sa propisanim ograničenjem brzine.

Osim ulice Nikole Tesle, prema programu održavanja putne infrastrukture u gradu kolovoz je izgrađen i u ulicama Laze Lazarevića (dužina 150 metara i širina 4 metra) i Čilag Karolja (90 m, 4 m), u Mesnoj zajednici (MZ) „Dudova šuma“, Beočinska (250 m, 4 m), u MZ „Novo selo“, Lazara Nešića (250 m, 4 m), u MZ „Kelebija” i Subotička (190 m, 4 m), u MZ „Palić“.

Izgrađen kolovoz u šest ulica

Radovi na izgradnji, rekonstrukciji i revitalizaciji saobraćajnica sa vertikalnom i horizontalnom signalizacijom započeti su sredinom juna, a okončani krajem jula 2014. godine. Ukupna vrednost radova sa PDV-om za svih šest saobraćajnica je 48 miliona dinara. Sredstva u iznosu od 32 miliona dinara obezbeđena su iz budžeta grada Subotice, dok je pokrajina sa 16 miliona dinara učestvovala u izgradnji kolovoza u ulici Nikole Tesle.

Nakon obilaska ulice Nikole Tesle, gradonačelnik Maglai, Peter Blau i Tivadar Bunford, obišli su i neuređeni prostor između Kireške i ulice Miloša Crnjanskog sa idejom da se ova površina, na kojoj su uz travu i korov izrasla i visoka stabla, u narednom periodu uredi i privede nameni.

Izvor: subotica.rs

Završena rekonstrukcija Tesline ulice

Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice Završena rekonstrukcija Tesline ulice
Pogledaj ostale fotografije

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice

Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice Radovi na rekonstrukciji i proširenju Tesline ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5336

Povezana vest

Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

jene maglai

asfaltiranje

tivadar bunford

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.