Komentara: 33
Pregleda: 7659

Izdvojeno 150 miliona za Pozorište

07.02.2013. u 18:08h
Izvor: RTV Yueco
Fond za kapitalna ulaganja ove godine će da izdvoji 150 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji i rekostrukciji Narodnog pozorišta, rekao je za yueko direktor Fonda, Nebojša Malenković. Na današnjem sastanku sa gradonačelnikom i direktorkom Narodnog pozorišta dogovoreno je da se radovi nastave, s tim da će projekat biti preprojektovan.
Izdvojeno 150 miliona za Pozorište

Na sastanku je dogovoreno da će se nastaviti radovi na Pozorištu početkom građevinske sezone. Ideja je da u saradnji sa lokalnim samoupravama završe svi započeti kapitalni projekti.

Gradonačelnik je istakao da je reč o lepoj vesti, jer se nastavlja realizacija projekta. Obaveza grada je da se uskladi projekat sa vremenom u kome se živi, kao i realnim potrebama grada. Radna grupa je sa tom idejom imala jedan sastanak i očekuje se još jedan.

Treba novo idejno rešenje da se usvoji na sednici Skupštine grada. Predlog idejnog projekta je gotov i nakon još jednog sastanka radne grupe, biće prezentovan javnosti. Prema Idejnom rešenju, rušiće se gornji sprat prema Koorzou i Trgu slobode.

Površina objekata će umesto dosadašnjih 16.000 metara kvadratnih će biti smanjena na oko 10.000 metara kvadratnih.Gostujući u emisiji “Lice Subotice”, pomoćnik gradonačelnika Nebojša Janjić je istakao da je predloženo da objekat ima jednu veliku i malu salu, da komercijalni prostori budu okorenuti prema Korzou i Trgu Slobode.

Fasada će biti izgrađena u duhu neoklasicizma, a binska kula nad velikom i malom dvoranom zadržaće postojeću visinu. Rekonstrukcija i izgradnja Narodnog pozorišta počela je juna 2007. godine.

U povezanom albumu možete da vidite album sa fotografijama Narodnog pozorišta pre nego što je srušeno:

Izvor: RTV Yueco

Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje)

Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje) Narodno pozorište u odmakloj fazi rušenja (album za podsećanje)
Pogledaj ostale fotografije

Bilo jednom jedno Narodno pozorište...

Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište... Bilo jednom jedno Narodno pozorište...
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 7659
Povezane teme

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

fasada narodnog pozorišta

izgled narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.