Komentara: 41
Pregleda: 3927

"Izbori ne postoje zbog opozicije, već zbog građana", poručuju iz Saveza za Srbiju

05.08.2019. u 15:11h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
U petak 2. avgusta, u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stranke, održana je prva tribina Saveza za Srbiju u Subotici. Velikom broju prisutnih su se obratili predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac i predsednik Pokreta za preokret dr Janko Veselinović.
"Izbori ne postoje zbog opozicije, već zbog građana", poručuju iz Saveza za Srbiju

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju podsetio je na to da je i on lično bio jedan od aktera bojkota izbora 1997. godine, rekavši da ta odluka tada nije bila ni malo laka, ali da je dala kredibilitet tadašnjoj opoziciji da izvede promene 2000.

- Sada smo u sličnoj situaciji – ili ćemo se izboriti za slobodne izbore ili ćemo ih iznuditi bojkotom. Izaći ćemo jedino na izbore koji su slobodni i pošteni, jer oni su naš cilj, a ne bojkot. Naš cilj su najpre slobodni izbori, a potom i normalna Srbija. Došlo je vreme da promenimo Srbiju, zato smo se okupili ovako raznoliki.

"Izbori ne postoje zbog opozicije, već zbog građana", poručuju iz Saveza za Srbiju

Osvrnuvši se na nedavno održan okrugli sto o izbornim uslovima, Lutovac je rekao da ništa nismo bliži izborima nego što smo bili pre razgovora.

- Sama činjenica da je vladajuća garnitura razgovarala van parlamenta sa opozicijom, uključujući i akademsku zajednicu i civilni sektor, govori da smo postigli izvesnu prednost, ali mi nećemo da se cenkamo oko platforme koju je predložio Stručni tim 1od5miliona, jer mi ne tražimo ništa više od onoga što pripada po Ustavu i zakonu svakom građaninu, a to su uslovi da slobodno formira svoj politički izbor i da ga slobodno, tajno iskaže, pa da se ti izbori pošteno prebroje.

Veselinović je rekao da se na izbore neće ići ako nema uslova za njih.

- Borićemo se za slobodne i poštene izbore, pa i razgovarati sa onima sa kojim ne biste seli ni kafu da popijete. Jer, ljude koji su oni poslali na razgovor, oni ni nemaju bolje, oni su izabrali najbolje među sobom.

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 3927
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

Demokratska stranka

savez za srbiju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.