Komentara: 32
Pregleda: 3345

Izbori će biti održani 06. maja

13.03.2012. u 16:41h
Izvor: RTV Yueco
Izbori će biti održani 06. maja

Republički, pokrajinski i lokalni izbori biće održani 6. maja, zvanično je potvrđeno danas u Beogradu. Na predstojećim izborima prvi put od uvođenja višestranačkog sistema, biće korišćen jedinstven birački spisak kao elektronska baza podataka. Političke partije u Subotici, spremne su za predizbornu kampanju, kao i za predstojeće izbore, i svaka od njih, u skladu sa svojim očekivanjima, veruje u dobre rezultate. Za razliku od političkih partija, malo je građana koji polažu nadu u 6. maj, kao i u vreme nakon toga.

Politička kampanja zvanično je otpočela danas, iako mnogi građani kažu da ona traje već duže vreme. Većina anketiranih građana ne daje na važnosti predstojećim izborima, iako tvrde da će na njih ipak izaći.

U gradskom odboru Demokratske stranke kažu da su za prethodne četiri godine, i pored ekonomske krize, uspeli da privuku veliki broj investitora i na taj način zaposle nekoliko hiljada Subotičana, kao i da se izbore sa nekim drugim problemima koje je ovaj grad imao. Oni veruju da će građani to prepoznati i da će nakon izbora nastaviti sa započetim aktivnostima.

Srpska napredna stranka takođe je spremna za izbore. Iako u gradskom odboru ove stranke kažu da najviše nade polažu u rezultate na republičkom nivou, isto tako nadaju se dobrim rezultatima na lokalu.

Mnogi politički analitičari najavili su najprljaviju kampanju koja se do sada vodila. To znači da će se stranke uglavnom usredsrediti na iznošenje loših odluka drugih stranaka, sa čime se Demokratska stranka u Subotici ne slaže. U ovoj stranci navode da kampanja u stilu “valjanje u blatu” nije primenjena za ozbiljne političke protivnike, dok u SNS-u navode da priča o korupciji i kriminilu političkih protivnika nije prljava kampanja, nego iznošenje činjenica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 32
Pregleda: 3345
Povezane teme

političke partije u subotici

republički izbori

lokalni izbori subotica

pokrajinski izbori

izbori 2012

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.