Komentara: 28
Pregleda: 4884

"Izbor za bolji život-Boris Tadić" na izborima pod brojem 1.

17.03.2012. u 18:21h
Izvor: RTV Yueco
"Izbor za bolji život-Boris Tadić" na izborima pod brojem 1.

Na lokalnim izborima zakazanim za 06. maj koalicija "Izbor za bolji život-Boris Tadić" na glasačkim listićima biće pod rednim brojem jedan. Nakon što su predstavnici ove koalicije, koju čine Demokratrska stranka, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Socijaldemokratska partija Srbije prvi predali potpise podrške njihovoj kandidaturi, gradska izborna komisija je potvrdila njihovu listu sa imenima 67 kandidata. U prostorijama DS i danas je vladala gužva jer je nastavljeno sa prikupljanjem potpisa, ovoga puta za kandidaturu za republički i pokrajinski parlament, dok su na centralnom gradskom trgu njihovi aktivisti delili izveštaj o radu lokalne vlasti u protekle četiri godine.

Nakon što je Koalicija "Izbor za bolji život-Boris Tadić" juče u 4,50 časova Gradskoj izbornoj komisiji prva predala listu kandidata za svih 67 odborničkih mesta u gradskoj skupštini Subotice, ta lista je potvrđena i na glasačkim listićima ova koalicija koju čine DS, DSHV i SDPS nalaziće se na mestu broj 1, kao i na ponovljenim izborima za Skupštinu mesne zajednice Bajmok. Za nepuna 24 sata listu ove koalicije podržalo je 3.565 Subotičana.

Akcija prikupljanja potpisa podrške kandidaturama nastavljena je i danas. Građani su stajali u redovima kako bi svojim potpisom podržali Demokratsku stranku na izborima za republički parlement, odnosno parlament pokrajine po proporcionalnom i za četiri kandidata po većinskom sistemu. Već do podneva su prikupljeni potpisi za kandiodaturu na republičkom nivou i pokrajinskom po proporcionalnom sistemu i prosleđeni u Novi Sad i Beograd, a potpisivanje za kandidaturu po većinskom sistemu na pokrajinskom nivou je nastavljeno.

Uporedo sa prikupljanjem potpisa, aktivisti Demokratske stranke delili su građanima na centralnom gradskom trgu izveštaj o radu lokalne vlasti u proteklom mandatu pod nazivom “Subotica gradi budućnost”.

Prva velika konvencija koalicije "Izbor za bolji život-Boris Tadić" biće održana u petak 23. marta na Otvorenom univerzitetu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 nedelju
Komentara: 28
Pregleda: 4884
Povezane teme

demokratska stranka Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.