Komentara: 38
Pregleda: 6153

Izbor direktora Javnih preduzeća do jeseni

25.06.2014. u 16:58h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Subotička javna i javna komunalna preduzeća imaće nove direktore, izabrane po novom Zakonu o javnim preduzećima, krajem septembra ili u oktobru, najavio je predsednik Skupštine grada Subotica Ilija Maravić.
Izbor direktora Javnih preduzeća do jeseni

Predsednik Skupštine grada podseća da je lokalna samouprava, na osnovu Zakona o javnim preduzećima, bila u obavezi da sprovede izbor direktora još u junu prošle godine, a da će sada, nakon što je nedavno imenovana Komisija za imenovanja, to učiniti u što kraćem roku.

Po njegovim rečima, nakon imenovanja Komisije, na Skupštinskoj sednici treba da bude usvojen tekst oglasa, zatim sledi njegovo objavljivanje u Službenom glasniku, raspisivanje konkursa u Službenom glasniku i dnevnim novinama koje izlaze na teritoriji cele zemlje.

“S obzirom da na sledećoj Skupštini treba da usvojimo predlog teksta oglasa za konkurs, realno je očekivati krajem septembra i u oktobru da ćemo imati aktivan rad Komisije i izbor i imenovanje direktora javnih preduzeća” – rekao je Maravić Tanjugu.

On je precizirao da će Komisija, nakon sprovedenog konkursa, od pristiglih prijava odabrati najboljeg kandidata za direktora pojedinih javnih preduzeća, koga će predložiti Skupštini grada, koja ima poslednju reč, odnosno odlučuje da li će predloženi kandidat biti imenovan ili ne.

“Kraj septembra, oktobar, realno je da ćemo imati imenovane direktore” – rekao je Maravić.

Za predsednika Komisije za imenovanja na poslednjoj sednici Skupštine grada Subotica imenovan je Čaba Kern.

Mnoga subotička javna preduzeća trenutno na rukovodećim polođajima imaju Vršioce dužnosti direktora, koji su i po nekoliko puta imenovani na period od šest meseci. Očekuje se da će biti izvršen izbor direktora u više od 10 javnih i javnih komunalnih preduzeća na teritoriji Subotice.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 38
Pregleda: 6153

Povezana vest

Povezane teme

Grad Subotica

ilija maravić

javna preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.