• Pregleda: 5605

Izbor direktora Javnih preduzeća do jeseni

Subotička javna i javna komunalna preduzeća imaće nove direktore, izabrane po novom Zakonu o javnim preduzećima, krajem septembra ili u oktobru, najavio je predsednik Skupštine grada Subotica Ilija Maravić.
Izbor direktora Javnih preduzeća do jeseni

Predsednik Skupštine grada podseća da je lokalna samouprava, na osnovu Zakona o javnim preduzećima, bila u obavezi da sprovede izbor direktora još u junu prošle godine, a da će sada, nakon što je nedavno imenovana Komisija za imenovanja, to učiniti u što kraćem roku.

Po njegovim rečima, nakon imenovanja Komisije, na Skupštinskoj sednici treba da bude usvojen tekst oglasa, zatim sledi njegovo objavljivanje u Službenom glasniku, raspisivanje konkursa u Službenom glasniku i dnevnim novinama koje izlaze na teritoriji cele zemlje.

“S obzirom da na sledećoj Skupštini treba da usvojimo predlog teksta oglasa za konkurs, realno je očekivati krajem septembra i u oktobru da ćemo imati aktivan rad Komisije i izbor i imenovanje direktora javnih preduzeća” – rekao je Maravić Tanjugu.

On je precizirao da će Komisija, nakon sprovedenog konkursa, od pristiglih prijava odabrati najboljeg kandidata za direktora pojedinih javnih preduzeća, koga će predložiti Skupštini grada, koja ima poslednju reč, odnosno odlučuje da li će predloženi kandidat biti imenovan ili ne.

“Kraj septembra, oktobar, realno je da ćemo imati imenovane direktore” – rekao je Maravić.

Za predsednika Komisije za imenovanja na poslednjoj sednici Skupštine grada Subotica imenovan je Čaba Kern.

Mnoga subotička javna preduzeća trenutno na rukovodećim polođajima imaju Vršioce dužnosti direktora, koji su i po nekoliko puta imenovani na period od šest meseci. Očekuje se da će biti izvršen izbor direktora u više od 10 javnih i javnih komunalnih preduzeća na teritoriji Subotice.

Izvor: Agencija "Tanjug"

povezane teme

38
The-ENEMY Odgovori
Gde mogu da se prijavim ili i ovo ide po sistemu "Već se zna, ali evo čisto reda radi da narod zna"?
sand Odgovori
Ali će tu biti mućki...partijskih prepucavanja a sve propada
bona fide Odgovori
@The ENEMY: Kakav bi tek bio direktor kad neznaas ni gde se treba " prijaviti".
prozivka Odgovori
Čaba Kern, provereni kadar... Zar zaista mislite da su stanovnici Subotice toliki kreteni da vam poveruju? Pa samo ćete potvrditi postojeće stanje i ništa više. Osim, ako se nije "uklonio" još neki preostali DS kadar.. kao G. Gabrić, recimo, pa da na njegovo mesto imenujete drugog.
Subotičanin Odgovori
Živi bili pa videli, dli će biti izabrani po konkursu, Maglai i Vučić su mnogo obećavali!
laneSU Odgovori
Kako da konkurišem? Diplomirao sam na Ekonomskom fakultetu, perfektno govorim engleski, mlad sam, perspektivan, imam višegodišnje praktično i radno iskustvo u računovodstvu/reviziji i u zemlji i u inostranstvu.

Ah da, nisam se nikome uvlačio niti lepio plakate, tako da su mi šanse za prolaz 0%...
zagor Odgovori
napokon i novi stari direktor u studentskom centru!
bc Odgovori
Ako u tekstu oglasa za konkurs opet bude stajalo kao sto je to bilo svaki put do sada, da je 5 godina radnog staza ili mozda i vise uslov koji automatski diskvalifikuje kandidata bez obzira na njegovu skolsku spremu i uze strucne kompetencije onda cemo sigurno ponovo dobiti slicnu garnituru "kvalitetnih" rukovodilaca kao i do sada ( do nedavno Srdjan Samardzic diplomirani ekonomista sa radnim stazom je smatran za kompetentnu osobu da bude sef gradjevinskoj inspekciji jer je diplomirani inzenjer gradjevinarstva bez radnog staza i licence smatran manje strucnim licem od njega)
despid2@yahoo.com Odgovori
Pa da gospodin Ivanisevic na vreme je preleteo i napustio DS. Ceka se gospa Radnic sada da ucinu isto kako bi se baslo direktorsko mesto za okorele ds-ovce. Uzassss
Gabriel Amort Odgovori
Ukoliko ima kadrova SPS-a u komisiji šanse da konkurs bude transpararentan i zakonit ne postoje.Tu bolest treba hirurški otstraniti iz vlasti ako želimo da ozdravimo.U kojoj zemlji sem u Srbiji i ukletoj i prokazanoj Subotici osumnjičeni kadrovi SPS-a mogu da vrše funkciju zamenika gradonačelnika i direktora dva ključna javna preduzeća.Pola kadrova im ne može dobiti uverenje iz Suda i Sup-a da se protiv njih ne vodi krivični postupak ili istraga. Ovo se naravno ne odnosi na obično članstvo i pojedine funkcionere.Strateška preduzeća koja su im poverena moraju da se uzmu iz đavolje-lopovskih ruku ako koalicioni partneri ne žele da na zimu dobiju građane na ulicama zbog neplaćenih računa i hladnih radijatora. Dragi sugrađani zapitajmo se da li je sotona isterana iz života svih nas i da li nam treba egzorcista.
Gabriel Amort Odgovori
odstraniti!Greška u pisanju.Oprostite dragi čitaoci!
Peić Josip Odgovori
Ja kao bivši radnik Agrokombinata koji je bio maltretiran i šikaniran od strane aktuelnog do-gradonačelnika zbog toga što sam prijavljivao noćne posete kamiona silosu u Novom Žedniku 90-tih godina,nadam se da ni jedan ali bukvalno ni jedan kadar SPS-a neće proći.Ako su oni bili u stanju da na funkciju do-gradonačelnika stave čoveka koji se sumnjiči za brojna krivična dela kakvi su im tek ostali kadrovi.Moja deca su se raselila zbog zločinačko-mafijaško-pljačkaškog režima.Viđam ih 1 godišnje kad dođu u Srbiju ima li veće nesreće za roditelja da mora decu da ispraća jer vidi da ovde nema života zbog zla što su crveni ostavili.Verujem da će čitaoci podeliti ovo moje mišljenje jer verujem da ima i gorih sudbina jer su moja deca barem živa i srećna pa makar to bilo i u drugoj državi.Oprostite na emocijama i intimi koje sam izneo ali verujem da Vas boli nepravda kao i mene.Jeli nam treba ponavljanje drame kroz koju smo prošli?
pajo Odgovori
Sve je uzalud nema nade!Umrla je!
monte Odgovori
Znaci opet Vojnic u Studentskom!
Milan024 Odgovori
...ili na Kukovo leto..!!!!
coa Odgovori
nakon što je nedavno imenovana Komisija za imenovanja.... mislim sta posle ovoga reci..... jedni su imenovali druge da imenuju trece... da potamane nas ostale....
niko Odgovori
@ the enemy Vec se zna.
mima Odgovori
@ bona fide Ja mislim da ni ti ne znas gde se treba prijaviti.Ako mislis na adresu koja ce biti na konkursu onda stvarno ni ti ne znas. Prijavljujes se u kafani, vikendicama, rostiljima, krevetu. Mislim da si naivan.
Svetac Odgovori
SMENITE POD HITNO VD Direktora JKP Stadion TOT ROBERTA!
Preduzeće propada, sredstva se rasipaju, radnice na poslu plaču zbog svakakvih i svakodnevnih pritisaka i samovlašća direktora, jednostavno vlada katastrofalna atmosfera.
naivčina Odgovori
Kakva komisija??? Glavni KADROVIK za javna preduzeća biti će Gojko!!!
aca Odgovori
samo ce imenovat v.d direktore u direktore.Tako da sps ostaje glavni u gradu do daljnjeg.
Dragan Torbica Odgovori
Nego da se pohvalim, kupio sam golfa dvojku TAS-ov, od nekog cice, kao nov je!!
Cvarkov Odgovori
Direktori - nemojte im zavideti, to su partijske sluge...
Ne moze tamo doc neki probran intelektualac, taj nece slusat nadredjene.
Cekam Maglajka i izvestajka o kriminalnim aktivnostima u javnim preduzecima
ffilozoff Odgovori
#peic josip-PODRSKA!!! Izrekli ste "emotivno" jako veliku OPTUZBU na racun "pomenutog' zamenika gradonacelnika o prilazu silosima-EEEEeto posla za VUCICEV GESTAPO!!!!!
ffilozoff Odgovori
P.S. to je sve za ovu godinu rada OVE nove preletacke vlasti??? EEEEEEEEE,sad kad izaberete direktore,birajte zamenike,a NAROD nek tone i jede [*...*]
Vesko Odgovori
Hoce li se negde moci ukalkulisati Veljkovic, barem jos jedan mandat. Mlad penzioner, perspektivan
i mnogo toga jos.
Vladimir Odgovori
Nadam se da će se ljudi početi birati po osnovi stručnih kvalifikacija i rezultata koje su postigli. Do sada je važilo ko je veće PARTIJSKO KUČE dobije veću KOSKU, ali sa obzirom na dosadašnju praksu šanse za PROMENE NA BOLJE su minimalne.
romboid Odgovori
@zagor i @monte
kakve veze ima studentski centar sa gradom,
to je pokrajinska institucija.
a ako taj vojnić kao kadar nekome treba onda je
i taj otišao dođavola.
jovo Odgovori
@ffilozoff
Nažalost, "VUČIĆEV GESTAPO" nema ispostavu u Subotici.Ovde su lopovi zaštićeni kao neka ugrožena životinjska vrsta, a baš su se namnožili.
sreca Odgovori
puna podrska peic josipu. a veljkovic se zna gde ce zavrsiti
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.