Komentara: 20
Pregleda: 8779

Izboden košarkaš subotičkog Spartaka

17.02.2009. u 11:00h
Izvor: Press Online
<p>Grupa huligana napala Miladina Krstića (28) u centru Subotice. Krstić, koji je izboden nožem u jetru, po rukama i licu, nalazi se van životne opasnosti. Jedan od napadača se predao, ostali u bekstvu.</p>
Izboden košarkaš subotičkog Spartaka

Miladin Krstić (28), košarkaš Spartaka, izboden je nožem u centru Subotice! Krstić je primljen u subotičku bolnicu sa povredom jetre i nekoliko posekotina po rukama i licu. V. L., koji je osumnjičen da je izbo Miladina, predao se policiji, a nekoliko mladića koji su učestvovali u napadu i dalje su u bekstvu.

Miladin je izboden nožem u petak oko četiri časa ujutru, u trenutku kada je sa dvojicom drugova napuštao kafić i krenuo kući. Ispred njih u ulici Matije Korvina zaustavio se džip iz koga su izašla dva mladića, a odmah iza njih još jedan automobil u kome su bili ostali članovi poznate subotičke bande. Krstiću se prvi obratio V. L., koji je osumnjičen da je potegao nož.

- Krstiću, što si mi udario kola? - pitao je V. L. košarkaša.

Miladin Krstić je pokušao da smiri situaciju.

- Nisam, druže, ni pipnuo tvoj automobil - odgovorio je Krstić.

V. L. je nastavio da ga provocira. On je Miladinu rekao da ga već duže vreme posmatra i da mu sleduje nož! Onda je izvukao nož koji mu je bio za pojasom i nekoliko puta izbo Krstića!

- Krstić nije bio sam, ali je jedan od njegovih drugara počeo da beži jer je već imao zdravstvenih problema. Osim povređenog košarkaša, batine je dobio i njegov prijatelj, inače magistar, svojevremeno student generacije na svom fakultetu. On je napadača uspeo da obori na zemlju. Međutim, uskoro su napadaču pritekli u pomoć ostali članovi bande. Miloradov drug uspeo je da se otrgne i da pobegne. Tako se spasao od ozbiljnijih povreda. On je pobegao jer je u opštoj gužvi pomislio da je i Miladin uspeo da se izvuče - kaže za Press izvor blizak istrazi.

Sumnjajući da se nešto događa, istrčali su momci iz obezbeđenja u hotelu „Galerija" i prepoznali povređenog mladića koji je ležao u lokvi krvi. Oni su Miladina taksijem prebacili u subotičku Opštu bolnicu, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

- Košarkašu je povređena jetra, a zadobio je i sedam-osam posekotina po licu i rukama. On je po prijemu u bolnicu odmah operisan i nalazi se van životne opasnosti - priča sagovornik Pressa iz istrage.

Kako Press saznaje, V. L. se u subotu predao policiji.

- V. L. je u pratnji oca i advokata došao u policijsku stanicu. Policija traga za ostalim napadačima - kaže sagovornik Pressa iz istrage.
U Košarkaškom klubu „Spartak" kažu da je Miladin Krstić primer dobrog momka.

- Izgleda da u ovoj zemlji niko ni za šta ne mora da odgovara. Ovo je katastrofa! Svi znaju da su ih napali „tatini sinovi" koji u policiji imaju podeblji dosije, ali posle svakog nasilništva oni dok trepneš okom ponovo šetaju ulicama ovog grada. Nažalost, stradaju dobri momci. Nismo još zauzeli konačan stav, ali učinićemo sve, kontaktirali smo i gradsku vlast da nađemo način i u saradnji sa policijom huliganima stanemo na kraj. Užasno je i pomisliti da moramo svako veče da strepimo kada nam deca izađu u grad - kažu za Press u Košarkaškom klubu „Spartak".

U ovom klubu smatraju da bi policija trebalo da se angažuje i da vikendom u kritične sate obavlja racije i pretresa sumnjive momke koji su im već dobro poznati.

- Niko ne treba da zatvara oči pred činjenicom da među mladim ljudima ima i onih koji poseduju oružje. Tragediju ne treba čekati već, smatraju oni, preventivno delovati i zaštititi dobru decu - rekli su članovi ovog kluba.

T. Aleksić

 

Izvor: Press Online
Postavljeno pre 15 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 8779
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.