Komentara: 0
Pregleda: 2166

Izabran novi savet Festivala evropskog filma Palić

09.06.2014. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
Festival evropskog filma Palić izabrao je novi savet festivala na čelu sa predsednicom Mirom Banjac, dok je dosadašnji glavni selektor Nikolaj Nikitin izabran za direktora. Na njegovo mesto, odnosno mesto glavnog selektora festivala izabran je Subotičanin Petar Mitrić. Na ovogodišnjem festivalu će biti prikazano 85 filmova u deset festivalskih selekcija, a na njemu će kao i svake godine boraviti veliki broj renomiranih gostiju iz cele Evrope. Glavni festivalski program održaće se od 19. do 25. jula.
Izabran novi savet Festivala evropskog filma Palić

Novoformirani savet festivala čine Gordan Mihić, Radoslav Zelenović, Branislav Lečić, Zoran Đerić, Zoltan Šifliš, Petar Mitrić, Mira Banjac kao predsednica i Saboč Tolnai kao zamenik predsednika festivala. Nikolaj Nikit izabran je za umetničkog direktora festivala, a direktor festivala je i dalje Radoslav Zelenović.

Nedelju dana pre glavnog festivalskog programa na centralnom trgu radiće bisokop pod otvorenim nebom, a po okončanju programa, uslediće revija filmskih hitova.

Kada je reč o glavnom takmičarskom delu on će biti posvećen evropskim filmskim ostvarenjima koja provociraju pitanja o sudbini evropskog čoveka, ujedno ukazujući na svu lepotu i važnost unutar evropskog prostora.

Izabran novi savet Festivala evropskog filma Palić

Ovogodišnji budžet festivala je 220 hiljada eura što je za 25 - 30 hiljada eura manje nego prošle godine, a čak 200 hiljada eura manje u odnosu na 2008. godinu. Ovakav budžet po rečima organizatora stvalja ih na veliki izazov kako zadržati stečenu reputaciju u Evropi. Festival podržavaju Grad, Pokrajina i Republika, odnosno Ministarstvo kulture, ali i to za sada, samo na papiru.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2166

Povezane vesti

Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.