Komentara: 31
Pregleda: 5994

Ivanišević umesto Pajtića na čelu srpskog dela komisije o nacionalnim manjinama

11.01.2016. u 23:20h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Vlade Republike Srbije na čelo Međuvladine mešovite komisije o nacionalnim manjinama, sa srpske strane, postavljen je dr Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. On je na mesto kopredsedavajućeg postavljen umesto Bojana Pajtića, predsednika Pokrajinske Vlade.
Ivanišević umesto Pajtića na čelu srpskog dela komisije o nacionalnim manjinama

Naime, zbog političkih razmirica ovo važno telo poslednju sednicu je održalo 2011. godine, što je po mišljenju poslanika Narodne skupštine Republike Srbije prouzrokovalo gomilanje mnogih nerešenih pitanja vezanih za funkcionisanje srpske nacionalne manjine u Mađarskoj i mađarske u Srbiji. 

- Moram da naglasim da je saradnja između Srbije i Mađarske na izuzetno visokom nivou i da dobre odnose nije poremetila ni migrantska kriza, koja je u jednom trenutku eskalirala na zajedničkoj granici – ističe Nenad Ivanišević, dodajući da velikih otvorenih pitanja u odnosima dve zemlje nema, što je potvrđeno i na nedavno održanoj zajedničkoj sednici Vlada dve susedne zemlje u Budimpešti.

- Prvi zadatak Komisije biće, da u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova i Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, oformimo tim koji će na adekvatan način moći da sagleda situaciju i potom odgovori na pitanja koja se tiču položaja kako srpske zajednice u Mađarskoj, tako i mađarske u našoj zemlji – najavljuje Ivanišević. - Biće organizovan i sastanak sa predstavnicima srpske zajednice u Mađarskoj, koji treba da osete da su deo matice i da matica brine o njima jer sada ponovo imaju telo kome mogu formalno da se obrate i koje će pomoći u rešavanju njihovih problema, naravno poštujući zakonske akte Mađarske.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 31
Pregleda: 5994

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.