Komentara: 3
Pregleda: 10906
Foto

IT kompanija dodelila tri stipendije studentima VTŠ-a

18.10.2019. u 17:08h
Izvor: Subotica.com
U zgradi IT centra "Digital Hive", u sedištu "Studio Present"-a, jedne od IT kompanija, uručene su stipendije studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija. Stipendije u iznosu od 180.000 dinara za godinu dana dobili su studenti informatike, Zvonimir Rudinski, Danijel Bojčić i Martina Stantić.
IT kompanija dodelila tri stipendije studentima VTŠ-a

Simbolične čekove stipendistima uručio je Miloš Ćuković, predstavnik kompanije Studio "Present", koji je istakao da studentima stipendija znači mnogo, ne samo u novčanom smislu, već i u tome što će im omogućiti usavršavanje u dinamičnom i stručnom okruženju.

IT kompanija dodelila tri stipendije studentima VTŠ-a

Ovaj čin je za prof. dr Zlatka Čovića, pomoćnika direktora Visoke tehničke škole, pokazatelj da su kompanije u gradu, regionu, ali i šire, pronašle u ovoj obrazovnoj ustanovi strateškog partnera kada je reč o edukaciji inženjera različitih profila.

- Dokaz da edukujemo kadar koji poseduje praktično i primenljivo znanje je i činjenica da je u posledne dve-tri godine oko 20 naših studenata dobilo stipendije od kompanija sa kojima imamo odličnu saradnju. Jedna od njih je i Studio "Present" sa kojom sarađujemo niz godina na različitim projektima. Studenti unapređuju svoje znanje radom u kompanijama, ne zapostavljajući svoje školske obaveze - istakao je prof. dr Čović.

IT kompanija dodelila tri stipendije studentima VTŠ-a

Proces selekcije stipendista varira od kompanije do kompanije, ali svaki od njih podrazumeva nekoliko test faza. Tokom trajanja stipendije, studenti odlaze u kompanije na stručnu praksu, gde primenjuju stečeno znanje sa Visoke škole i uče nove tehnike koje su specifične za određene tipove poslova. Većina studenata, nakon završetka studija, posao započinje baš u tim kompanijama koje su im dodelile stipendiju.

- Visoka tehnička škola u Subotici ne određuje posebne kriterijume kada je reč o tome ko će dobiti stipendiju. To prepuštamo industriji, odnosno kompanijama, da na osnovu svojih potreba izaberu stipendiste. Mislim da je to bolje rešenje, jer preduzeća znaju najbolje da procene kakav tip budućeg inženjera im je potreban za određene poslove i shodno tome da ih obučavaju na stručnoj praksi - rekao je prof. dr Igor Firstner, direktor Visoke škole.

Ovim događajem je obeležen još jedan početak školske godine i poslata poruka da subotičke IT kompanije podržavaju mlade i talentovane ljude u njihovom daljem razvoju.

Izvor: Subotica.com
Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija Svečanost dodele stipendija studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 10906
Povezane teme

stipendije

visoka tehnička škola

dodela stipendija

visoka tehnička škola strukovnih studija

zlatko čović

igor firstner

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.